Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Live with Anny
Live with Anny
Vloženo 7. 5. 2019
Líbí se mi
10 minut min.
Příprava
2 hodiny min.
Vaření
5 porcí
Ingredience
Petržel
200 g
Mrkev
200 g
Celer
200 g
Česnek
3 stroužek
Olivový olej
Dle potřeby ks
Cibule
1 ks
Libeček
1 hrst
Voda
2 l

Vymazlený zeleninový vývar

Live with Anny
Live with Anny
Vloženo 7. 5. 2019
Líbí se mi
Vymazlený zeleninový vývar
10 minut min.
Příprava
2 hodiny min.
Vaření
5 porcí
Ingredience
Petržel
200 g
Mrkev
200 g
Celer
200 g
Česnek
3 stroužek
Olivový olej
Dle potřeby ks
Cibule
1 ks
Libeček
1 hrst
Voda
2 l

Vymazlený zeleninový vývar

Příprava jídla

Do zapékací mísy vložím na velké kusy nakrájenou zeleninu, česnek a zakápnu olivovým olejem. Zapékací mísu vložím do vyhřáté trouby na 200 C a peču asi 60 minut.

Když je zelenina opečená, tak si ve velkém hrnci rozpalte olivový olej a na něm opečte rozpůlenou cibuli. Jakmile začne cibule chytat barvu, přidejte pečenou zeleninu, libeček a zalijte 2 l horké vody. Pozvolna nechte přikryté hodinu vařit.

Po uvaření vyndejte veškerou zeleninu, ze které můžete udělat zeleninové pyré.

Nakonec vývar přeceďte přes sítko do skleněné lahve. Po vychladnutí vložte do lednice, kde vydrží déle jak týden.

 

Servírování

Vývar můžete používat jako základ do jídel nebo jej můžete teplý vypít

10 minut min.
Příprava
2 hodiny min.
Vaření
5 porcí
Ingredience
Petržel
200 g
Mrkev
200 g
Celer
200 g
Česnek
3 stroužek
Olivový olej
Dle potřeby ks
Cibule
1 ks
Libeček
1 hrst
Voda
2 l

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Maruš11
Maruš11 23. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Jasper
Jasper 28. 5. 2019

Vývar je prostě základ.

Odpovědět
Live with Anny
Live with Anny 20. 5. 2019

Já ho zbožňuji

Odpovědět
TerezaZlin
TerezaZlin 17. 5. 2019

Vývar děláme často.

Odpovědět
lemur
lemur 14. 5. 2019

Také mám ráda vývary.

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

2 922
testovaných produktů
86 442
registrovaných inspirativních žen
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.