
Recept pro milovníky typické české kuchyně! Děkujeme Afroditě a jejímu tatínkovi.
Supertajný postup, který jsem z táty vymámila:
"Dršťky vařím postupně v 5ti vodách, které měním. V poslední 6té vodě přidám celer, petržel a mrkev a vařím do změknutí zeleniny. Dršťky vyberu do mísy a po vychladnutí krájím na kousky. V hrnci rozpustím sádlo a osmažím na něm do zlatova cibuli, přidám nakrájené dršťky, papriku, pepř, česnek a chvíli všechno osmahnu. Nakonec zaliji vývarem ze zeleniny a vařím cca ½ hodiny. Zahustím moukou a přidám v dlaních rozetřenou majoránku a znovu vařím 20 minut. Pořád míchám a ochutnávám – až k úplné dokonalosti. Prostě nebe v hubě to mosí byť.“
Jelikož se polévka vaří v několika vodách, tak máme o zábavu postaráno celý den . Proto se u nás tato polévka vaří na zvláštní příležitosti, kdy se sejde hodně lidí a ve velkých kastrólech.
A jedno doporučení - kdo má letní kuchyň, vařte to raději tam . Pokud ovšem chcete vystěhovat sousedy, tak se do toho klidně dejte i v bytě . Ale když se vám povede, jako mému tátovi, tak vám za ni ruce utrhají.
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
hezké
super
pěkný
Zaujímavý recept
vyzkouším