Rajská polévka s kapáním

Vytisknout recept

Minule sem dáívala jedna čtenářka rajskou polévku, dělanou z rajčat v plechovce,

a tak mě lákalo to zkusit.

 

Přidala jsem i rajčatové pyré, aby byla polévka hustá a bylo jí vice.

Do hrnce jsem kápla olej a na něj dala zesklovatět na drobno nakrájenou půlku cibule,

pak jsem přidala ve "vajíčku" bobkový list, pepř a nové koření, rajčata z plechu a pyré.

Zalila jsem vývarem, ale lze i vodou.

Všem jsem nechala provařit cca 15 minut.

Poté jsem vyndala vajíčko s kořením a tyčovým mixérem vše pomixovala, aby tam nebyly kousky rajčat.

Vrátila jsem hrnec na plotýnku a než se začala polévka znovu vařit,

v hrnečku jsem si rozkvedlala 1 vajíčko, mírně osolila (špetku)

a přidala cca 4 lžíce dětské krupičky, aby vznikla hmota ani hustá, ale ani tekoucí.

Tu jsem po kapkách přes vidličku "poslala" do polévky

a nechala už jen chvilenku vařit.

Kapání z krupičky je jemné.

Dobrou chuť přeje

Hudlenka


1ks - plechovka loupaných rajčat
1ks - krabička rajčatobého pyré
1,5ks - vývar
1ks - cibulka
ks - sůl, pepř, bobkový list, tymián
2lžíce - olej nebo sádlo pod cibulku
1ks - vejce
4 lžíce - dětská krupička
příprava - 5
vaření - 20
Kategorie Polévka
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account