Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

avatar
Nikol20
vloženo 17. 3. 2019
Líbí se mi
15 min.
příprava
30 min.
vaření
4 porce
Ingredience
Loupaná rajčata v konzervě
700 g
Zeleninový vývar
800 ml
Máslo
50 g
Mozzarelly
125 g
Strouhanku z rohlíku
1 ks
Cibule
1 ks
Smetana 31%
150 ml
Bazalka
Sůl
Cukr
Olivový olej
2 lžíce
Pepř

Rajčatová polévka s mozzarellou

avatar
Nikol20
vloženo 17. 3. 2019
Líbí se mi
Rajčatová polévka s mozzarellou
15 min.
příprava
30 min.
vaření
4 porce
Ingredience
Loupaná rajčata v konzervě
700 g
Zeleninový vývar
800 ml
Máslo
50 g
Mozzarelly
125 g
Strouhanku z rohlíku
1 ks
Cibule
1 ks
Smetana 31%
150 ml
Bazalka
Sůl
Cukr
Olivový olej
2 lžíce
Pepř

Rajčatová polévka s mozzarellou

1. V hrnci rozehřejte olej a polovinu másla. Přidejte najemno pokrájenou oloupanou cibuli a nechte zpěnit.

Poté přidejte loupaná rajčata. Osolte je, opepřete a podle vyzrálosti ochuťte cukrem.

Přidejte bazalku a pozvolna vše duste přibližně 20 minut.

2. Poté obsah hrnce zalijte vývarem, přidejte smetanu, zvolna přiveďte k varu.

3. Než se základ polévky povaří, v pánvi rozehřejte zbylé máslo a strouhanku z rohlíku opečte za stálého míchání při střední teplotě dozlatova.

4. Opečenou strouhanku vsypte do polévky a pomocí ponorného mixéru rozmixujte dohladka. 

Polévku dochuťte solí a cukrem, rozdělte do misek a přiedjte na kousky nastrouhanou mozzarellu.

Polévku podávejte například s opečenými plátky bagetky. 

 

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
avatar
beata0063 17. 3. 2019

mňam, paradajkovú máme v obľube

odpovědět
avatar
lemur 15. 3. 2019

To bude dobrota.

odpovědět
avatar
Doneyel 14. 3. 2019

Mňam

odpovědět
avatar
hudlenka 14. 3. 2019

vypadá dobře

odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

1
žena na začátku (naše Eva)
3.
rok startujeme v novém
10
regionálních Pracoven ŽENY s.r.o.
3 000
žen v průměru na jedné akci v OC
81 526
registrovaných inspirativních žen
2 922
testovaných produktů
43 290
odeslaných produktů
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.