Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

avatar
Petra Vomelová
Vloženo 23. 7. 2019
Líbí se mi
15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
3 porce
Ingredience
červená řepa (menší kusy)
5 ks
celer
1/2 ks
cibule
1 ks
zeleninový vývar
1 l
stroužek česneku
2 ks
máslo
30 g
rajčatový protlak
1 lžička
olivový olej
zakysaná smetana k podávání
čerstvý kopr (k podávání i do knedlíčků)
filety ze pstruha
200 g
vejce
1 ks
strouhanka
1 hrst
sůl, pepř
1 špetka

Polévka z řepy s rybími knedlíčky

avatar
Petra Vomelová
Vloženo 23. 7. 2019
Líbí se mi
Polévka z řepy s rybími knedlíčky
15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
3 porce
Ingredience
červená řepa (menší kusy)
5 ks
celer
1/2 ks
cibule
1 ks
zeleninový vývar
1 l
stroužek česneku
2 ks
máslo
30 g
rajčatový protlak
1 lžička
olivový olej
zakysaná smetana k podávání
čerstvý kopr (k podávání i do knedlíčků)
filety ze pstruha
200 g
vejce
1 ks
strouhanka
1 hrst
sůl, pepř
1 špetka

Polévka z řepy s rybími knedlíčky

  1. Nakrájejte očištěnou cibuli nadrobno a nechte ji zesklovatět na rozehřátém másle s kapkou oleje.
  2. Přihoďte rozdrcené stroužky česneku a po chvilce i oloupanou, na kousky nakrájenou řepu spolu s oloupaným, nakrájeným celerem.
  3. Po pár minutách přidejte rajčatový protlak, promíchejte a asi za minutu vše zalijte vývarem.
  4. Osolte, opepřete a nechte vařit, dokud zelenina nezměkne.
  5. Vše rozmixujte do hladkého krému a přidejte nadrobno nasekaný kopr (část si nechte na knedlíčky).
  6. Připravte si knedlíčky: Rybí maso nasekejte na fáš, smíchejte se solí, pepřem
    a se lžící nasekaného kopru. Vše zahustěte strouhanou tak, aby vzniklo těsto, ze kterého bude možné tvarovat knedlíčky.
  7. Knedlíčky vařte v osolené vroucí vodě a podávejte je v polévce ozdobené čerstvým koprem a zakysanou smetanou.

 

TIP! Věděli jste, že máslo od jihočeské společnosti MADETA je nejprodávanějším výrobkem s označením KLASA?

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
3 porce
Ingredience
červená řepa (menší kusy)
5 ks
celer
1/2 ks
cibule
1 ks
zeleninový vývar
1 l
stroužek česneku
2 ks
máslo
30 g
rajčatový protlak
1 lžička
olivový olej
zakysaná smetana k podávání
čerstvý kopr (k podávání i do knedlíčků)
filety ze pstruha
200 g
vejce
1 ks
strouhanka
1 hrst
sůl, pepř
1 špetka

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Kahomar
Kahomar 8. 1. 2020

zajímavá kombinace

Odpovědět
Lucka94
Lucka94 11. 10. 2019

Tak to je opravdová gurmánská specialita

Odpovědět
Jasper
Jasper 18. 9. 2019

Naprosto luxusní recept

Odpovědět
Ovace
Ovace 5. 9. 2019

Červenou řepu mám rád

Odpovědět
lemur
lemur 4. 9. 2019

Musím vyzkoušet.

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 000
žen v průměru na jedné akci v OC
2 922
testovaných produktů
87 356
registrovaných inspirativních žen
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.