Polévka z řepy s rybími knedlíčky

Vytisknout recept
  1. Nakrájejte očištěnou cibuli nadrobno a nechte ji zesklovatět na rozehřátém másle s kapkou oleje.
  2. Přihoďte rozdrcené stroužky česneku a po chvilce i oloupanou, na kousky nakrájenou řepu spolu s oloupaným, nakrájeným celerem.
  3. Po pár minutách přidejte rajčatový protlak, promíchejte a asi za minutu vše zalijte vývarem.
  4. Osolte, opepřete a nechte vařit, dokud zelenina nezměkne.
  5. Vše rozmixujte do hladkého krému a přidejte nadrobno nasekaný kopr (část si nechte na knedlíčky).
  6. Připravte si knedlíčky: Rybí maso nasekejte na fáš, smíchejte se solí, pepřem
    a se lžící nasekaného kopru. Vše zahustěte strouhanou tak, aby vzniklo těsto, ze kterého bude možné tvarovat knedlíčky.
  7. Knedlíčky vařte v osolené vroucí vodě a podávejte je v polévce ozdobené čerstvým koprem a zakysanou smetanou.
 
TIP! Věděli jste, že máslo od jihočeské společnosti MADETA je nejprodávanějším výrobkem s označením KLASA?
5ks - červená řepa (menší kusy)
1/2ks - celer
1ks - cibule
1l - zeleninový vývar
2ks - stroužek česneku
30g - máslo
1lžička - rajčatový protlak
ks - olivový olej
ks - zakysaná smetana k podávání
ks - čerstvý kopr (k podávání i do knedlíčků)
200g - filety ze pstruha
1ks - vejce
1hrst - strouhanka
1špetka - sůl, pepř
příprava - 15
vaření - 30
Kategorie Polévka
Uvařila PetraVomelová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account