Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Francis
Francis
Vloženo 23. 7. 2018
Líbí se mi
20 min.
Příprava
25 min.
Vaření
4-6 porce
Ingredience
Patizon (1/2 ks)
500 g
Brambory (středně velké)
4 ks
Cibule
1 ks
Zeleninový vývar
800 ml
(Rostlinná) smetana
100 ml
Sůl
1 lžíce
Římský mletý kmín
1 špetka
Mletý pepř
1 špetka
Mletý muškátový oříšek
1 špetka
(kokosový) olej
3 lžíce

Polévka z patizonu. Typicky letní pokrm pro pohodu a dobrou náladu

Francis
Francis
Vloženo 23. 7. 2018
Líbí se mi
Polévka z patizonu. Typicky letní pokrm pro pohodu a dobrou náladu
20 min.
Příprava
25 min.
Vaření
4-6 porce
Ingredience
Patizon (1/2 ks)
500 g
Brambory (středně velké)
4 ks
Cibule
1 ks
Zeleninový vývar
800 ml
(Rostlinná) smetana
100 ml
Sůl
1 lžíce
Římský mletý kmín
1 špetka
Mletý pepř
1 špetka
Mletý muškátový oříšek
1 špetka
(kokosový) olej
3 lžíce

Polévka z patizonu. Typicky letní pokrm pro pohodu a dobrou náladu

Hledáte recept na snadnou, rychlou a výživnou polévku ze sezónní zeleniny? Vyzkoušejte patizon. Výtečný plod plný vitamínů a minerálů, který má velmi příznivé účiky pro organismus. Pokud si ho sami doma nevypěstujete, seženete ho nejčastěji na tržnicích, kde máte záruku kvality a čerstvosti. 

Patizony mimo jiné prospívají tělu přísunem draslíku, mědi, floru a železa. Podporují obranyschopnost, pomáhají snižovat hladinu cukru v krvi a celkově regenerují.

Uvařte si velmi jednoduchou leč výtečnou polévku, jejíž příprava zabere minimum času, za to dodá maximální pohodu a dobrou náladu. 

Co budete potřebovat?

  • 1/2 středně velkého patizonu (cca 500 g čisté váhy po oloupání a vydlabání semínek)
  • 4 ks středně velkých brambor
  • 1 cibuli
  • 3 PL (kokosového) oleje
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • 1 PL soli
  • špetku mletého římského kmínu
  • špetku mletého pepře
  • špetku mletého muškátového oříšku
  • 100 ml (rostlinné) smetany 

Máte ingredience připravené? Pak se dejte do samotného vaření:

  1. Polovinu patizonu oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte na menší kousky.
  2. Brambory oškrábejte a rozkrájejte na drobné kostičky. Obojí zelenina by měla mít stejně velké kousky, aby se shodně uvařila.
  3. Cibuli nakrájejte nadrobno a osmažte na oleji dozlatova.
  4. Přisypte nakrájený patizon s bramborami a restujte, dokud zelenina nepustí šťávu.
  5. Zalijte zeleninovým vývarem, osolte a vařte asi 17 minut.
  6. Ponorným tyčovým mixérem směs rozmixujte do jemného krému. Ochuťte kořením a zalijte smetanou.
  7. Ještě krátce povařte.

Servírujte s čerstvou petrželovou natí. Přidat můžete i čerstvý hrášek, který dodá polévce jemnou nasládlou příchuť.

Dobrou chuť a příjemně strávené letní chvilky vám přeje Slávka Fran.

 

 

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
evionka
evionka 5. 10. 2018

Odpovědět
gustawka
gustawka 5. 10. 2018

vyzkouším

Odpovědět
sisinkaj
sisinkaj 5. 10. 2018

Odpovědět
Francis
Francis 12. 8. 2018

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 7. 8. 2018

výborné robievam

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

1
žena na začátku (naše Eva)
3.
rok startujeme v novém
10
regionálních Pracoven ŽENY s.r.o.
3 000
žen v průměru na jedné akci v OC
85 199
registrovaných inspirativních žen
2 922
testovaných produktů
43 290
odeslaných produktů
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.