Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Francis
Francis
Vloženo 23. 7. 2018
Líbí se mi
20 min.
Příprava
25 min.
Vaření
4-6 porce
Ingredience
Patizon (1/2 ks)
500 g
Brambory (středně velké)
4 ks
Cibule
1 ks
Zeleninový vývar
800 ml
(Rostlinná) smetana
100 ml
Sůl
1 lžíce
Římský mletý kmín
1 špetka
Mletý pepř
1 špetka
Mletý muškátový oříšek
1 špetka
(kokosový) olej
3 lžíce

Polévka z patizonu. Typicky letní pokrm pro pohodu a dobrou náladu

Francis
Francis
Vloženo 23. 7. 2018
Líbí se mi
Polévka z patizonu. Typicky letní pokrm pro pohodu a dobrou náladu
20 min.
Příprava
25 min.
Vaření
4-6 porce
Ingredience
Patizon (1/2 ks)
500 g
Brambory (středně velké)
4 ks
Cibule
1 ks
Zeleninový vývar
800 ml
(Rostlinná) smetana
100 ml
Sůl
1 lžíce
Římský mletý kmín
1 špetka
Mletý pepř
1 špetka
Mletý muškátový oříšek
1 špetka
(kokosový) olej
3 lžíce

Polévka z patizonu. Typicky letní pokrm pro pohodu a dobrou náladu

Hledáte recept na snadnou, rychlou a výživnou polévku ze sezónní zeleniny? Vyzkoušejte patizon. Výtečný plod plný vitamínů a minerálů, který má velmi příznivé účiky pro organismus. Pokud si ho sami doma nevypěstujete, seženete ho nejčastěji na tržnicích, kde máte záruku kvality a čerstvosti. 

Patizony mimo jiné prospívají tělu přísunem draslíku, mědi, floru a železa. Podporují obranyschopnost, pomáhají snižovat hladinu cukru v krvi a celkově regenerují.

Uvařte si velmi jednoduchou leč výtečnou polévku, jejíž příprava zabere minimum času, za to dodá maximální pohodu a dobrou náladu. 

Co budete potřebovat?

  • 1/2 středně velkého patizonu (cca 500 g čisté váhy po oloupání a vydlabání semínek)
  • 4 ks středně velkých brambor
  • 1 cibuli
  • 3 PL (kokosového) oleje
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • 1 PL soli
  • špetku mletého římského kmínu
  • špetku mletého pepře
  • špetku mletého muškátového oříšku
  • 100 ml (rostlinné) smetany 

Máte ingredience připravené? Pak se dejte do samotného vaření:

  1. Polovinu patizonu oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte na menší kousky.
  2. Brambory oškrábejte a rozkrájejte na drobné kostičky. Obojí zelenina by měla mít stejně velké kousky, aby se shodně uvařila.
  3. Cibuli nakrájejte nadrobno a osmažte na oleji dozlatova.
  4. Přisypte nakrájený patizon s bramborami a restujte, dokud zelenina nepustí šťávu.
  5. Zalijte zeleninovým vývarem, osolte a vařte asi 17 minut.
  6. Ponorným tyčovým mixérem směs rozmixujte do jemného krému. Ochuťte kořením a zalijte smetanou.
  7. Ještě krátce povařte.

Servírujte s čerstvou petrželovou natí. Přidat můžete i čerstvý hrášek, který dodá polévce jemnou nasládlou příchuť.

Dobrou chuť a příjemně strávené letní chvilky vám přeje Slávka Fran.

 

 

arti
20 min.
Příprava
25 min.
Vaření
4-6 porce
Ingredience
Patizon (1/2 ks)
500 g
Brambory (středně velké)
4 ks
Cibule
1 ks
Zeleninový vývar
800 ml
(Rostlinná) smetana
100 ml
Sůl
1 lžíce
Římský mletý kmín
1 špetka
Mletý pepř
1 špetka
Mletý muškátový oříšek
1 špetka
(kokosový) olej
3 lžíce

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Duch
Duch 18. 5. 2020

pěkný recept

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 12. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
sasidlo
sasidlo 24. 4. 2020

Tak to jsme ještě nezkoušeli

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
k.eva
k.eva 5. 10. 2018

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
91 483
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.