Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Francis
Francis
Vloženo 1. 4. 2017
Líbí se mi
20 min.
Příprava
25 min.
Vaření
6-8 porcí
Ingredience
Cibule
1 ks
Mladé výhonky kopřiv (horní špičky)
2 hrst
Brambory (středně velké)
6 ks
Zeleninový vývar
1 a 1/2 l
Mletý kmín
1 lžička
Sůl
2 lžíce
Mletý pepř
1 špetka
Cayenský pepř
1 špetka
Muškátový oříšek
1 špetka
(Sójová) smetana
100 ml
Kukuřičný škrob
1 lžíce
(Olivový) olej
3 lžíce

Polévka z mladých kopřiv. Lehce pikantní, svěží a lahodně krémová

Francis
Francis
Vloženo 1. 4. 2017
Líbí se mi
Polévka z mladých kopřiv. Lehce pikantní, svěží a lahodně krémová
20 min.
Příprava
25 min.
Vaření
6-8 porcí
Ingredience
Cibule
1 ks
Mladé výhonky kopřiv (horní špičky)
2 hrst
Brambory (středně velké)
6 ks
Zeleninový vývar
1 a 1/2 l
Mletý kmín
1 lžička
Sůl
2 lžíce
Mletý pepř
1 špetka
Cayenský pepř
1 špetka
Muškátový oříšek
1 špetka
(Sójová) smetana
100 ml
Kukuřičný škrob
1 lžíce
(Olivový) olej
3 lžíce

Polévka z mladých kopřiv. Lehce pikantní, svěží a lahodně krémová

Lahodná, krémová, lehce pikantní, typická jarní a finančně nenáročná. 

Pár dobrých důvodů, proč si ji připravit.

Mladé výhonky kopřiv jsou typické pro jarní jídelníček. Pokrmy z nich připravené jsou bohaté na vitamín C, třísloviny, histamin a celou řadu minerálních látek. Napomáhají například proti revmatickým a zánětlivým onemocněním v organismu. Působí proti chudokrevnosti a jsou vynikajícím desinfekčním prostředkem.

Lahodně krémový polévkový krém vás mile překvapí svou lehce pikantní chutí, snadnou a rychlou přípravou. Zařaďte kopřivy do svého jarního jídelníčku a očistěte své tělo přírodní cestou.

Co budete na přípravu polévky potřebovat?

  • 1 středně velkou cibuli
  • 2 hrsti mladých výhonků (horních špiček) kopřiv (30 g)
  • 6 ks středně velkých brambor (500 g)
  • 1 a 1/2 l zeleninového vývaru
  • 2 PL soli
  • 1 ČL mletého kmínu
  • špetku mletého černého pepře
  • špetku cayenského pepře
  • špetku mletého muškátového oříšku
  • 100 ml (sójové) smetany
  • 1 PL kukuřičného škrobu
  • 3 PL oblíbeného oleje (používám olivový)

Kopřivy si nejprve spařte vařící vodou. Poté je propláchněte ve studené. Zachovají si svou svěží a čerstvě zelenou barvu. Odložte stranou.

Brambory oškrábejte a nakrájejte na malé kousky. Čím menší se vám podaří, tím rychleji budete moci polévku servírovat.

V kastrolu rozehřejte olej a na něm zpěňte nakrájenou cibuli. Přidejte pokrájené brambory a krátce orestujte. Podlijte vývarem a povařte 10 minut. Přisypte kopřivy a provařte dalších 10 minut. Tyčovým mixérem polévku rozmixujte. Osolte, opepřete, přidejte muškátový oříšek a cayenský pepř (právě ten dodá spolu s kopřivami celému pokrmu lehce pikantní nádech).

Ve smetaně rozmíchejte kukuřičný škrob a vlijte do vřícího krému. Nechte provařit asi 2 minuty.

Horký krém servírujte posypaný zelenou petrželovou natí.

Dobrou chuť.

 

 

 

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jasper
Jasper 29. 8. 2019

Vypadá úchvatně

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 18. 8. 2018

vyskúšam

Odpovědět
Anna.h
Anna.h 8. 4. 2017

Ideální při jarní očistě organismu, děkuji!

Odpovědět
Salamandr
Salamandr 5. 4. 2017

mmmmm

Odpovědět
lemur
lemur 3. 4. 2017

Moc dobré, musím zkusit.

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

1
žena na začátku (naše Eva)
3.
rok startujeme v novém
10
regionálních Pracoven ŽENY s.r.o.
3 000
žen v průměru na jedné akci v OC
85 170
registrovaných inspirativních žen
2 922
testovaných produktů
43 290
odeslaných produktů
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.