Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Kahomar
Kahomar
Vloženo 13. 1. 2021
Líbí se mi
15 min.
Příprava
90 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
pikantní klobása
2 ks
cibule střední
2 ks
hrst předem namočených hub
sušené švestky
10-12 ks
česnek
3-4 stroužek
vepřové sádlo či olej pod cibuli
sáček kysaného zelí - 500g
1 ks
sladká paprika
1 lžička
mletý kmín
1 lžička
bobkový list
3 ks
nové koření celé
4 ks
pepř celý
4-6 ks
sůl, mletý pepř dle chuti
smetana 30%
2 dcl
hladká špaldová mouka
2 lžíce
drobné polévkové těstoviny
1 hrst

Kyselica s klobásou, houbami a sušenými švestkami

Kahomar
Kahomar
Vloženo 13. 1. 2021
Líbí se mi
Kyselica s klobásou, houbami a sušenými švestkami
15 min.
Příprava
90 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
pikantní klobása
2 ks
cibule střední
2 ks
hrst předem namočených hub
sušené švestky
10-12 ks
česnek
3-4 stroužek
vepřové sádlo či olej pod cibuli
sáček kysaného zelí - 500g
1 ks
sladká paprika
1 lžička
mletý kmín
1 lžička
bobkový list
3 ks
nové koření celé
4 ks
pepř celý
4-6 ks
sůl, mletý pepř dle chuti
smetana 30%
2 dcl
hladká špaldová mouka
2 lžíce
drobné polévkové těstoviny
1 hrst

Kyselica s klobásou, houbami a sušenými švestkami

Receptů na tu "správnou" kapustnici je celá řádka. Já dělala obdobnou, jaká nám vždy chutná u mé kamarádky. Nicméně, ona do ní ještě přidává uzené maso a vývar z něj, který já neměla k dispozici a jako těstoviny dává do polévky malinkaté "kytičky", kdežto já měla doma poslední zbytek malých nudliček. Nicméně výsledná chuť je v podstatě stejná.

Ideálně večer před samotným vařením si namočíme hrst sušených hub. Následně vezmeme dvě střední cibule, ty očistíme, nakrájíme na co nejmenší kostičky, dáme do kastroku se lžící vepřového sádla, nebo oleje. Přidáme prolisovaný česnek, vše chvíli smažíme. Pokrájíme klobásu, přidáme k cibuli, zamícháme.

Zcedíme si zelí, pokrájíme ho na drobnější kousky. Dáme na klobásu, zamícháme a přidáme koření - papriku, kmín, bobkový list, celý pepř a nové koření, chvilenku restujeme. Do hrnce následně přidáme pokrájené namočené houby i s vodou, ve které se máčely a dolijeme ideálně vroucí vodou, cca 1,2 - 1,5 litru. Přiklopíme poklicí a pozvolna vaříme.

Po dalších asi 20 minutách přidáme do hrnce na čtvrtky pokrájené sušené švestky, zamícháme a vaříme do úplného změknutí zelí.

Poté si rozmícháme 2 dcl tekuté smetany se dvěma lžícemi hladké špaldové mouky, vlijeme do polévky a provaříme. Tu a tam polévku zamícháme. Ochutnáme, dle chuti přisolíme. V samotném závěru dáme do polévky hrstičku těstovin, které v polévce pak již sami dojdou. Odstavíme, ideálně necháme ještě před podáváním cca půl hodinky odpočinout, aby se chutě propojily.

Polévka je pak chutnější ještě v následujících dnech.

Tak dobrou chuť.

 

15 min.
Příprava
90 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
pikantní klobása
2 ks
cibule střední
2 ks
hrst předem namočených hub
sušené švestky
10-12 ks
česnek
3-4 stroužek
vepřové sádlo či olej pod cibuli
sáček kysaného zelí - 500g
1 ks
sladká paprika
1 lžička
mletý kmín
1 lžička
bobkový list
3 ks
nové koření celé
4 ks
pepř celý
4-6 ks
sůl, mletý pepř dle chuti
smetana 30%
2 dcl
hladká špaldová mouka
2 lžíce
drobné polévkové těstoviny
1 hrst

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Siraellen
Siraellen 25. 2. 2021

musím vyzkoušet

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 9. 2. 2021

Super

Odpovědět
Luu2
Luu2 8. 2. 2021

bezva

Odpovědět
sasidlo
sasidlo 2. 2. 2021

Odpovědět
avatar
Věra Zelenková 29. 1. 2021

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
97 432
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.