Kurkumový vývar s pečenou mrkví a kroupami
Kurkuma patří mezi přírodní antibiotika s protibakteriálním a protivirovým účinkem. Pojďte vyzkoušet tuhle polévku a zamilujete si ji!
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Mrkev omyjeme, nakrájíme na menší špalíky, dochutíme solí, pepřem, lístky tymiánu, pokapeme sezamovým olejem a dáme péct zhruba na 20 minut.
Mezitím na kapce kokosového oleje restujeme nadrobno nakrájenou šalotku dosklovita. Přidáme na tenké plátky nakrájený česnek, zázvor a kurkumu, krátce promícháme a zalijeme vodou. Necháme probublávat zhruba 10 - 15 minut a na závěr dochutíme citrónovou šťávou, solí a pepřem.
Také si uvaříme kroupy dle návodu na obalu.
Misky plníme pečenou mrkví, uvařenými kroupami, zalijeme vývarem, ozdobíme lístky tymiánu a hned podáváme.
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
Tak tento recept s radostí vyzkouším
Zaujímavý recept
Pěkný recept
vyzkouším