Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

kozimura
kozimura
Vloženo 24. 1. 2015
Líbí se mi
30 min min.
Příprava
30 min min.
Vaření
2 - 4 porce
Ingredience
Velké brambory
2 ks
Tavený sýr
2 ks
Smetana ke šlehání
250 ml
Žampiony
1 ks
Hladká mouka
3 lžíce
Kmín
Sůl
1 lžička
Vegeta
Česnek
2 stroužek
Mléko
Máslo

Kulajda vás zahřeje!

kozimura
kozimura
Vloženo 24. 1. 2015
Líbí se mi
Kulajda vás zahřeje!
30 min min.
Příprava
30 min min.
Vaření
2 - 4 porce
Ingredience
Velké brambory
2 ks
Tavený sýr
2 ks
Smetana ke šlehání
250 ml
Žampiony
1 ks
Hladká mouka
3 lžíce
Kmín
Sůl
1 lžička
Vegeta
Česnek
2 stroužek
Mléko
Máslo

Kulajda vás zahřeje!

Husté polévky zasytí a mohou tak nahradit lehčí oběd nebo večeři. Vyzkoušet můžete třeba netradiční kulajdu podle Kozimury.

Brambory nakrájíme na malé kostičky (cca 1 x 1 cm), dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl, trochu kmínu a dáme vařit.

Zatím si nachystáme bokem do nádobky 2 čtverečky taveného sýru (může být i žampionový nebo šunkový), nalejeme smetanu ke šlehání a hladkou mouku a vyšleháme. Když už jsou brambory měkké, přilejeme tuto směs a dáme vařit, pak přidáme dle chuti propasírovaný česnek a můžeme dochutit vegetou.

Pokud máte rádi žampiony, tak si je nakrájíme na plátky, podusíme na másle a přidáme do polévky. V případě, že je moc hustá, trošku naředíme mlékem.

Dobrou chuť!  

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jasper
Jasper 3. 8. 2019

Kulajdu moc neděláme

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 21. 5. 2019

kulajdu milujeme, jen nám došel loňský kopr....

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 18. 8. 2018

vyskúšam

Odpovědět
Amanda
Amanda 14. 12. 2016

Odpovědět
gattino13
gattino13 13. 6. 2016

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

1
žena na začátku (naše Eva)
3.
rok startujeme v novém
10
regionálních Pracoven ŽENY s.r.o.
3 000
žen v průměru na jedné akci v OC
84 983
registrovaných inspirativních žen
2 922
testovaných produktů
43 290
odeslaných produktů
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.