Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Li
Li
Vloženo 28. 9. 2021
Líbí se mi
10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
lesní houby 400 g čerstvé
cibule 1 ks
bobkový list 2 ks
5 kuliček černý pepř a nové koření
kmín 1 ČL drcený
mouka pšeničná hladká 2 PL
zakysaná smetana 250 ml
brambory 4 ks na menší kostky
libeček 2 snítka
1 PL obyčejný ocet nebo podle chuti
sůl a pepř
vejce 4 ks
kopr lístky otrhané a nasekané
máslo 1 PL

Kulajda s vejcem

Li
Li
Vloženo 28. 9. 2021
Líbí se mi
Kulajda s vejcem
10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
lesní houby 400 g čerstvé
cibule 1 ks
bobkový list 2 ks
5 kuliček černý pepř a nové koření
kmín 1 ČL drcený
mouka pšeničná hladká 2 PL
zakysaná smetana 250 ml
brambory 4 ks na menší kostky
libeček 2 snítka
1 PL obyčejný ocet nebo podle chuti
sůl a pepř
vejce 4 ks
kopr lístky otrhané a nasekané
máslo 1 PL

Kulajda s vejcem

Kulajda je neodolatelná už na pohled! Sytá, jemná, tradiční, vyladěná do posledního detailu... Prostě přesně taková, jak ji máme rádi!

 

1Houby očistěte, je-li třeba, opláchněte je pod studenou vodou nebo otřete vlhkým hadříkem. Nakrájejte je na silnější plátky, vložte do hrnce s 1 a 1/4 litrem vroucí vody, přidejte oloupanou rozpůlenou cibuli, celé koření a kmín. Přiveďte k varu.

2Mouku dobře rozmíchejte se smetanou (podle potřeby ji můžete naředit trochou studené vody) a pak vlijte do polévky. Dobře rozšlehejte. Polévku přiveďte opět k varu, přidejte oloupané a na kostky nakrájené brambory a libeček a dál vařte 10–15 minut. Když jsou brambory měkké, dochuťte polévku octem, solí a pepřem a vmíchejte polovinu nasekaného kopru. Stáhněte z ohně a zjemněte lžící másla.

3Vejce vložte do vroucí vody a vařte 6–7 minut. Pak je zchlaďte ve studené vodě, oloupejte a opatrně rozpulte. Každou porci polévky doplňte rozpůleným vejcem, osolte, poprašte pepřem, posypte dalším koprem a podávejte.

 

NĚCO NAVÍC

Nemáte-li čerstvé houby, můžete použít i mražené předem povolené nebo sušené, namočené alespoň hodinu předem do vlažné vody.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
lesní houby 400 g čerstvé
cibule 1 ks
bobkový list 2 ks
5 kuliček černý pepř a nové koření
kmín 1 ČL drcený
mouka pšeničná hladká 2 PL
zakysaná smetana 250 ml
brambory 4 ks na menší kostky
libeček 2 snítka
1 PL obyčejný ocet nebo podle chuti
sůl a pepř
vejce 4 ks
kopr lístky otrhané a nasekané
máslo 1 PL

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
janinkad
janinkad 16. 10. 2021

hned bych si dala..mňam

Odpovědět
dasenaK
dasenaK 13. 10. 2021

Miluju

Odpovědět
MikiVod
MikiVod 12. 10. 2021

kulajda je favorit polévka

Odpovědět
Gudrun
Gudrun 7. 10. 2021

kulajda patří k našim nejoblíbenějším polévkám

Odpovědět
avatar
Věra Zelenková 5. 10. 2021

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
101 462
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.