Krémová polévka z červené řepy, cukety a jablíčka. Osvěžující, zdravá a plná antioxidantů.

Vytisknout recept
Inspirujte se kouskem zdraví z přírody a uvařte si zdravou a očistnou polévku. Je lahodně krémová, sytá a bohatá na vlákninu. 
Červená řepa je bohatým zdrojem draslíku, kyseliny listové, vlákniny a má antioxidační a čistící účinky. Bezvadná je na podporu trávení a dokáže likvidovat v těle volné radikály. 
Jablíčka dodávají tělu vitamín C, vlákninu a celou řadu antioxidantů, které ochraňují buňky před napadením nežádoucích onemocnění. Plody napomáhají snižovat krevní tlak, stabilizují hladinu cukru v krvi a posilují imunitní systém.
Cukety jsou výtečným dodavatelem draslíku a karotenu. Díky vysokému podílu vody mají i nízkou energetickou hodnotu.
 
Co budete potřebovat?
 
  •       1 cibuli
  •       2 bulvy vařené červené řepy
  •       1 šťavnaté jablíčko
  •       1 ks mladé cukety (ideální je plod do 25 cm)
  •       1,2 l zeleninového vývaru
  •       3 PL oleje
  •       Sůl dle potřeby
  •       Kousek čerstvého zázvoru
  •       Špetku mletého pepře
  •       4 PL bílého jogurtu (nejlépe řeckého typu)
  •       8 ks sušených plátků jablíček na ozdobení
 
 
Jak postupovat?
Cuketu dobře omyjte a nastrouhejte nahrubo.
Jablíčko okrájejte, zbavte jadřince a nastrouhejte.
Vařenou červenou řepu nakrájejte na kousky.
V kastrolu ohřejte olej a na něm orestujte do zlatova nakrájenou cibuli. Přidejte nastrouhanou cuketu, krátce osmažte a zalijte vývarem. Povařte asi 10 minut.
Přidejte nakrájenou řepu, nastrouhané jablíčko a nastrouhaný zázvor. Povařte.
Ponorným tyčovým mixérem polévku rozmixujte do hladké a jemné konzistence.
Osolte a opepřete. Odstavte z plotýnky a nechte chvilku odstát, aby se chutě a vůně dobře propojily.
Podávejte s nokem bílého jogurtu a dozdobte pár plátky sušených jablíček.
Dobrou chuť a příjemný gurmánský zážitek.
2ks - Červená řepa (vařená, tepelně upravená)
1ks - Šťavnaté jablíčko
1ks - Cibule
1ks - Mladá cuketa
1,2l - Zeleninový vývar
3lžíce - Olej (olivový, kokosový)
1špetka - Sůl
1plátek - Zázvor
1špetka - Mletý pepř
4lžíce - Bílý jogurt (nejlépe řeckého typu)
8ks - Sušené plátky jablíček (křížaly)
příprava - 15
vaření - 15
Kategorie Polévka
Uvařila JaroslavaFrančíková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account