Hrášková krémová polévka

Vytisknout recept
Kategorie Polévka
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 20 minutes
Uvařila MARCELAPešková

Ingredience

  • 2 ks Cibule
  • 1 lžíce Máslo, sádlo
  • 1/2 hrst Hladká mouka
  • 450 g Mražený hrášek
  • 1 špetka Sůl, pepř
  • 1 ks Smetana 33%
  • 1/2 ks Zeleninový bujón

Instrukce

  • Cibulku nakrájíme na drobno, a dáme s lžící sádla či másla do hrnce, kde ji orestujeme. Když je cibulka orestovaná, přidáme mouku a uděláme jíšku. Chvíli povaříme. Poté zalijeme vodou a přidáme hrášek, který uvaříme do měkka, poté mixérem rozmixujeme a přidáme smetanu, nemusíme dávat celou, třeba jen polovinu na zjemnění chuti. Přidáme dle chuti sůl, pepř, popřípadě zeleninový bujon. A můžeme podávat třeba s chlebovými krutony.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account