Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Francis
Francis
Vloženo 4. 2. 2019
Líbí se mi
15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
4-6 porce
Ingredience
Cibule
450 g
Brambory (středně velké)
500 g
Zeleninový vývar
1 l
Muškátový oříšek
1 špetka
Sůl
2 lžička
Pepř
1 špetka
Cayenský pepř
1 špetka
Vajíčka
4 ks
Řeřicha
1 hrst
Bílé víno
1 dcl
Kokosový olej (rozehřátý)
3 lžíce

Krémová cibulačka, rychlá, chutná a sytá!

Francis
Francis
Vloženo 4. 2. 2019
Líbí se mi
Krémová cibulačka, rychlá, chutná a sytá!
15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
4-6 porce
Ingredience
Cibule
450 g
Brambory (středně velké)
500 g
Zeleninový vývar
1 l
Muškátový oříšek
1 špetka
Sůl
2 lžička
Pepř
1 špetka
Cayenský pepř
1 špetka
Vajíčka
4 ks
Řeřicha
1 hrst
Bílé víno
1 dcl
Kokosový olej (rozehřátý)
3 lžíce

Krémová cibulačka, rychlá, chutná a sytá!

Hledáte snadný, finančně nenáročný a přitom lahodný recept na rychlovku k obědu nebo k teplé večeři? Vyzkoušejte tak trochu jinou cibulačku, než jste zvyklé vařit. Je krémová, voňavá a šmrncovní, stejně jako francouzská kuchyně, odkud polévka pochází.

Jak na její přípravu?

  1. Brambory oškrábejte a nakrájejte na malé kousky. Čím menší, tím dříve budou uvařené a polévka se může o to rychleji podávat.
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlměsíčky.
  3. V kastrolu rozehřejte kokosový olej a na něm restujte cibuli, dokud nezíská lehce karamelovou barvu (asi 10 minut). Poté přidejte brambory, krátce prohoďte s cibulí a zalijte vývarem. Na mírném plameni vařte, dokud nejsou brambory měkké.
  4. Ponorným tyčovým mixérem zeleninu rozmixujte do hladkého krému. Osolte, opepřete a zalijte vínem. Provařte ještě 5 minut, aby se chutě a vůně propojily.

Jako vložku do krému si vytvořte zastřené vejce.

  1. Každé vajíčko zvlášť rozklepněte do misky naplněné octem. Ocet vajíčku propůjčí nepropustný kabátek a nedovolí mu ve vroucí vodě se roztéci.

  2. Na plotýnku postavte kastrůlek s vodou a přiveďte k varu. Až začne vřít, lžící opatrně utvořte vír a vlijte do jeho středu vajíčko namočené v octě.
  3. Když se voda opět rozvaří, stáhněte kastrůlek z plotýnky a nechte zhruba 2 minuty v horké vodě "dojít".

Do hlubokého talíře nalijte krémovou cibulačku, vložte zastřené vejce a dozdobte trochou čerstvé řeřichy.

Dobrou chuť.

 

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
4-6 porce
Ingredience
Cibule
450 g
Brambory (středně velké)
500 g
Zeleninový vývar
1 l
Muškátový oříšek
1 špetka
Sůl
2 lžička
Pepř
1 špetka
Cayenský pepř
1 špetka
Vajíčka
4 ks
Řeřicha
1 hrst
Bílé víno
1 dcl
Kokosový olej (rozehřátý)
3 lžíce

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jankkas
Jankkas 15. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Duch
Duch 14. 5. 2020

Super

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 15. 4. 2020

hotová mňamka

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Jasper
Jasper 29. 8. 2019

Same úžasně recepty

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
98 115
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.