Krémová chřestová polévka

Vytisknout recept
Kategorie Polévka
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 30 minutes
Uvařila EvaGoldmannová

Ingredience

  • 600 ml Vývar z chřestu
  • 15 g Máslo
  • 15 g Celozrnná mouka
  • 3-4 ks Chřest

Instrukce

  • Krémové polévky jsou velmi oblíbené. Můžete je připravit téměř z jakékoliv zeleniny, ale na jaře využijte čerstvý chřest.
    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji horkým vývarem z chřestu (např. tím, co nám zbyl z blanšírování) a metličkou vymícháme dohladka.Blanšírovaný chřest pokrájíme na malé špalíčky (asi 1 cm), vhodíme je do polévky a krátce povaříme, poté rozmixujeme ponorným mixérem.Pokud chceme polévku obzvlášť jemnou, ještě ji procedíme. Rozdělíme na talíře a ozdobíme pokrájenými špičkami chřestu nebo bylinkami, pro ostřejší chuť čerstvě mletým pepřem nebo muškátovým oříškem.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account