Jemný žampionový krém

Vytisknout recept
Cibuli a žampiony nasekejte najemno (nejlépe za použití kuchyňského robota).
V hrnci rozpalte olej a dejte na něj houby a cibuli. Duste, dokud se nevypaří voda.
Dále zalijte vodou a smetanou a zavařte.
Poté romíchejte mouku v trošce vody nebo připravte jíšku klasickým způsobem a polévku zahustěte. Měla by vzniknout krémová bílá polévka.
Dochuťte solí a pepřem. Provařte, aby nebyla cítit mouka. Dobrou chuť!

500g - Čerstvé žampiony
3ks - Cibule
500ml - Smetana ke šlehání 30%
1,5l - Voda
špetka - sul,pepř mlet
na smaženíks - Olej
3lžíce - Hladká mouka
příprava - 15
vaření - 30
Kategorie Polévka
Uvařila NikolaKokesova

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account