Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Francis
Francis
Vloženo 15. 3. 2017
Líbí se mi
15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
4 - 6 porce
Ingredience
Cibule
1 ks
Zelený hrášek (čerstvý nebo mražený)
350 g
Mrkev (středně velká)
4 ks
Zeleninový vývar
1 l
Sůl
2 lžička
Pepř
1 špetka
Strouhaný čerstvý zázvor
1 lžička
Muškátový oříšek
1 špetka
Cayenský pepř
1 špetka
Kokosový olej
2 lžíce

Jarní hráškovo-mrkvový krém se zázvorem

Francis
Francis
Vloženo 15. 3. 2017
Líbí se mi
Jarní hráškovo-mrkvový krém se zázvorem
15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
4 - 6 porce
Ingredience
Cibule
1 ks
Zelený hrášek (čerstvý nebo mražený)
350 g
Mrkev (středně velká)
4 ks
Zeleninový vývar
1 l
Sůl
2 lžička
Pepř
1 špetka
Strouhaný čerstvý zázvor
1 lžička
Muškátový oříšek
1 špetka
Cayenský pepř
1 špetka
Kokosový olej
2 lžíce

Jarní hráškovo-mrkvový krém se zázvorem

Vyzkoušejte rychlý, snadný a vydatný krém, který vás překvapí svou chutí i příjemně prohřeje. Je hustý a plný zdraví. Bez zavářky, jen samá zelenina.

Tip na rychlovku k obědu nebo na jednoduchou teplou večeři.

Co budete potřebovat?

  • 1 velkou nebo 2 menší cibule
  • 350 g zeleného hrášku (čerstvý nebo mražený)
  • 4 středně velké karotky (o váze cca 350 g)
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 ČL soli
  • špetka pepře
  • 1 ČL čerstvého strouhaného zázvoru
  • špetka muškátového oříšku
  • špetka cayenského pepře
  • 2 PL kokosového oleje (nebo vašeho oblíbeného)

V kastrolu rozehřejte olej a na něm dozlatova zpěňte nakrájenou cibuli.

Přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev a krátce orestujte. Přisypte hrášek, podlijte vývarem a osolte. Povařte asi 20 minut, dokud zelenina zcela nezměkne. Tyčovým mixérem směs rozmixujte do jemného a hladkého krému. Dochuťte zázvorem, pepřem a muškátovým oříškem. Krátce povařte, aby se chutě dobře spojily.

Zjemnit můžete smetanou. Skvěle chutná i samotný (pouze zeleninový - pro ty, které dbají na štíhlou linii). Výsledný krém je jemně nasládlý. Právě zázvor a cayenský pepř mu dodávají pikantnější ráz.

Na talíři posypte slunečnicovými semínky a čerstvou nasekanou petrželovou natí.

Dobrou chuť.

 

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
4 - 6 porce
Ingredience
Cibule
1 ks
Zelený hrášek (čerstvý nebo mražený)
350 g
Mrkev (středně velká)
4 ks
Zeleninový vývar
1 l
Sůl
2 lžička
Pepř
1 špetka
Strouhaný čerstvý zázvor
1 lžička
Muškátový oříšek
1 špetka
Cayenský pepř
1 špetka
Kokosový olej
2 lžíce

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Jasper
Jasper 29. 8. 2019

Tomu neodolám

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 12. 8. 2018

super

Odpovědět
sasidlo
sasidlo 19. 3. 2017

Ještě ubrousek a jdeme na to....

Odpovědět
Francis
Francis 19. 3. 2017

Dobrou chuť

Simona60
Simona60 18. 3. 2017

děkuji za recept,ten je akorát na tyto studené dny na zahřátí..

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
88 863
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.