Japonská polévka Ramen

Vytisknout recept
1) Zeleninový vývar používám domácí, ale můžete použít i sušený.
2) Mrkev nakrájejte na kostičky, pórek na kolečka a česnek se zázvorem nasekejte nadrobno.
3) V hrnci nejprve osmahněte pórek a poté přidejte mrkev, česnek, zázvor a restujte přibližně 3-4 minuty. Poté přilijte zeleninový vývar a vařte 10 minut.
4) Nudle si mezitím uvařte v jiném hrnci. Poté je vložte do polévky společně s hlívou nakrájenou na střední kousky. Dle chuti přidejte sojovou omáčkou Kikkoman (ta je velmi lahodná a především není nahořklá). Vařte ještě tři minuty.
10plátek - Hlíva ústřičná
1ks - Mrkev
1ks - Pórek
3stroužek - Česnek
1ks - Čerstvý zázvor (3 cm)
750ml - Zeleninový vývar
150g - Rýžové nudle (nebo např. Udon, Sobu...)
2lžíce - Sójová omáčka
příprava - 15
vaření - 15
Kategorie Polévka
Uvařila PavlaRádlová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account