Hrstková polévka

Vytisknout recept
Ideálně večer před samotným vařením si namočíme do studené vody hrstkovou směs (směs luštěnin). Ráno pak vodu slijeme, luštěniny propláchneme a dáme do vyššího hrnce.
Zalijeme vodou, přidáme polévkové koření, rozmačkaný česnek, majoránku, pepř a špetku soli a přivedeme k varu. Pozvolna vaříme, dokud hlavně fazolky ve směsi nezačínají měknout. Poté přidáme polévkovou zeleninu a na malé kostičky pokrájené brambory a vaříme do změknutí surovin.
Vedle na pánvičce si udělám z jedné lžíce hladké špaldové mouky a kousku čerstvého másla řidší jíšku, kterou přidáme do polévky. Ještě chvilinku provaříme a je hotovo. Na závěr přidáme do polévky čerstvé sekané bylinky, já dala pažitku. Dobrou chuť.
300g - hrstková směs
300g - polévková zelenina dle zvyklostí
3ks - brambory střední
4stroužek - česnek
ks - máslo a hladká mouka na jíšku
1lžíce - polévkové koření sypké (Podravka)
ks - sůl, mletý pepř, majoránka - dle chuti
příprava - 10
vaření - 60-80
Kategorie Polévka
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account