Hovězí vývar se zeleninou a písmenky

Vytisknout recept
  1. Hovězí maso, kosti, mrkev, celer, pórek, petržel a cibuli (rozpůlenou i se slupkou) vyskládejte na plech a na 180 °C nechte opéct dozlatova.
  2. Opečenou směs vložte do hrnce, přidejte veškeré koření, asi 3,5 l vody a pomalu přiveďte k varu. Poté sporák stáhněte na nižší teplotu, aby voda jen občas probublala.
  3. Takto nechte vývar vařit minimálně 3 hodiny, ale vařte raději déle, aby byl vývar silnější. Během vaření z vývaru sbírejte vzniklou pěnu.
  4. Hotový vývar sceďte a zeleninu již dál nepoužívejte.
  5. Maso nakrájejte na menší kousky a odložte na později.
  6. Čerstvou mrkev, petržel i řapíkatý celer očistěte, nakrájejte a vložte do vývaru. Přiveďte k varu a vařte do změknutí.
  7. Polévku dochuťte solí a pepřem a vraťte do ní pokrájené maso.
  8. Těstoviny uvařte zvlášť a přidávejte je do každé porce až před servírováním. Každou porci ozdobte čerstvou hladkolistou petrželí.
 
TIP!  Jakými písmenky zavařit polévku? Z Rosických bezvaječných těstovin KLASA sestavíte nápis KLASA lusknutím prstu. Zvolit můžete i barevná PÍSMENKA PŠENIČNÁ MIX se značkou Bio.

500g - hovězí maso (např. plec)
500g - hovězí kosti (např. morkové nebo oháňka)
1ks - cibule
1/2ks - celer
5ks - mrkev (3 ks na vývar, 2 ks do polévky)
4ks - petržel (3 ks na vývar, 1 ks do polévky)
1ks - bílá část pórku
3ks - bobkový list
5ks - kuličky nového koření
5ks - kuličky černého pepře
1ks - snítka tymiánu
1ks - rajče
4ks - řapíky celeru
hrst - hladkolistá petržel
hrst - písmenkové těstoviny
špetka - sůl, pepř
příprava - 60
vaření - 180
Kategorie Polévka
Uvařila PetraVomelová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account