Hovězí vývar

Vytisknout recept

Hovězí na polévku a kosti pořádně omyjeme a dále vařit do hrnce.

Osolíme, přidáme koření a 1 celou cibuli i se slupkou.

Vaříme cca 1,5 hodiny (můžete si mnohem déle)

a pak přidáme očištěnou kořenovou zeleninu v celých kusech.

Z vývaru sbíráme šlem, pokud se vytvoří a pomalu vaříme, aby se hezky táhnul.

Zeleninu jsem zkusila dříve, byla již měkká, tak jsem ji vyndala,

ale vývar jsem vařila slutečně nejméně 2 hodiny.

Zeleninu jsem pak nakrájela na drobno.

Vývar jsem po 2 hodinách přecedila, koření a cibuli vyhodila.

Maso obrala a pokrájela a vše vrátila do již "čistého" vývaru.

Do polévky jsem ještě přidala pažitku a zelenou petrželku z mé bylinkové zahrádky.

 

Vedle v hrnci jsem zavařila nudle a polévka byla na stole.

 

Hudlenka


ks - hovězí na polévku, kosti
ks - sůl, pepř celý, nové koření, bobkový list
1ks - cibule
ks - mrkev, petržel, celer
ks - voda
příprava - 5
vaření - 120
Kategorie Polévka
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account