Gulášovka s hlívou ústřičnou – sytá polévka nebo jako guláš

Vytisknout recept
Začneme tím, že si na rozpáleném tuku osmažíme cibulku dosklovata, přidáme rozdrcený (paličkou) česnek, na nudličky pokrájenou hlívu a poté mleté maso. Mícháme dokud se kousky masa nerozpadnou na malé hrudky, přidáme půlku koření a rajčatový protlak. Krátce zarestujeme a podlijeme asi půl litrem až litrem bujonu (podle toho kolik chcete polévky a jakou požadujete hustotu). Já mám tenhle recept skoro radši jako guláš, než polévku – pěkně nahusto. 
Necháme vařit na mírném ohni asi 20 minut a poté přihodíme oloupaný a očištěný brambor na kostičky a dokořeníme dle potřeby. Vaříme dalších 15-20 minut dokud nejsou brambory měkké. 
Podáváme s pečivem, ale šla by i rýže, pokud máte hustší verzi.
Dobrou chuť *wine*
1ks - 1 bolení hlívy ústřičné
1ks - 200 g vepřového mpletého od farmáře
1ks - 2 brambory
4lžíce - rajčatový protlak (100% rajčata)
1ks - bujon (bio kostka nebo domácí)
1ks - malá cibule
2ks - strozžek česneku
1lžíce - majoranka nebo oregano
1lžička - pepř, sůl , mletý kmín
2lžíce - ghi nebo máslo s olejem
příprava - 20
vaření - 40
Kategorie Polévka
Uvařila KristinaGrey

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account