Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Kahomar
Kahomar
Vloženo 16. 12. 2020
Líbí se mi
20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
mrkev větší
2 ks
celer (o něco méně, než je mrkve)
brambory střední velikost
5 ks
cibule větší
1 ks
vepřové sádlo či olej pod cibuli
gulášové koření, já použila Krakonošovo
2-3 lžíce
špaldová hladká mouka
3 lžíce
sůl
čerstvé bylinky na ozdobu
hovězí maso ve vlastní šťávě - sklenice
1 ks
voda
1 - 1 1/2 l
feferonka - dle vašich preferencí

Gulášová polévka

Kahomar
Kahomar
Vloženo 16. 12. 2020
Líbí se mi
Gulášová polévka
20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
mrkev větší
2 ks
celer (o něco méně, než je mrkve)
brambory střední velikost
5 ks
cibule větší
1 ks
vepřové sádlo či olej pod cibuli
gulášové koření, já použila Krakonošovo
2-3 lžíce
špaldová hladká mouka
3 lžíce
sůl
čerstvé bylinky na ozdobu
hovězí maso ve vlastní šťávě - sklenice
1 ks
voda
1 - 1 1/2 l
feferonka - dle vašich preferencí

Gulášová polévka

Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na stejně velké, či spíš malé kostičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a dáme do kastrolu zpěnit na trošce sádla či oleje.

Vyndáme maso ze sklenice a tučnou část dáme také k cibulce, zbytek masa též nakrájíme na malé kousíčky.

Když je cibule zlatavá, zasypeme cca 3 lžícemi hladké mouky a uděláme zásmažku, před koncem k ní přidáme gulášové koření.Ještě rychle opražíme a zalijeme horkou vodou.

Já následně toto promixovala tyčovým mixérem, aby byl základ polévky pěkně "hladký". Následně dáme do hrnce pokrájenou zeleninu včetně brambor, já přidala i jednu feferonku a na mírném ohni vaříme do změknutí. V průběhu vaření přidáme do polévky i dříve pokrájené maso.

Na závěr přidáme čerstvé bylinky.

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
mrkev větší
2 ks
celer (o něco méně, než je mrkve)
brambory střední velikost
5 ks
cibule větší
1 ks
vepřové sádlo či olej pod cibuli
gulášové koření, já použila Krakonošovo
2-3 lžíce
špaldová hladká mouka
3 lžíce
sůl
čerstvé bylinky na ozdobu
hovězí maso ve vlastní šťávě - sklenice
1 ks
voda
1 - 1 1/2 l
feferonka - dle vašich preferencí

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Maruš11
Maruš11 12. 2. 2021

moje oblíbená

Odpovědět
Luu2
Luu2 12. 2. 2021

také ji máme rádi

Odpovědět
sasidlo
sasidlo 20. 1. 2021

Odpovědět
nea
nea 19. 1. 2021

vypadá skvěle

Odpovědět
jankac
jankac 4. 1. 2021

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
97 337
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.