Fazolková polévka

Vytisknout recept
Do hrnce dáme rozpustit máslo s olejem, přidáme hladkou mouku, necháme jí zpěnit a zalijeme cca 1,2 l vody. Přidáme pokrájené fazolky, bramobory, sůl,Harmoii, bujony a necháme dle tvrdosti fazolek asi 8 -10 minut povařit (ne rozvařit!), aby fazolky pěkně křupaly. Následně přidáme ocet a cukr, pak vmícháme vidličkou vejce, nalijeme šlehačku nebo smetanu a na závěr přidáme pokrájený kopr a hned odstavíme ze sporáku. Dobrou chuť!
4lžíce - 2 lžíce oleje + 2 lžíce másla
2lžíce - hladká mouka
40dkg - pokrájené fazolky(zelené čerstvé nebo zmrazené)
2ks - brambory (pokrájené na kostičky)
1lžička - Harmonie nebo jakákoliv Vegeta
1,5dcl - šlehačka nebo smetana
1hrst - kopr pokrájený
2ks - vejce
1/2lžička - sůl
1,5lžíce - cukr krupice nebo krystal
1lžíce - ocet
1/2ks - Silný masový bujon (1/2 kostky)
1/2ks - Karpatský bujon (1/2 kostky)
1,2l - Voda
příprava - 5
vaření - 15
Kategorie Polévka
Uvařila JanaFidrová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account