Dýňová polévka jednoduše a rychle

Vytisknout recept

Dýni Hokaido umyjeme, neloupanou nakrájíme na kostky.

Cibuli jemně pokrájíme.

Do většího hrnce dáme olej, na to cibulku, kterou hned osolíme 

a orestujeme krátce, pak přidáme dýni a znovu orestujeme.

Přidáme koření (já dávám tymián a bylinkovou sůl) a podlijeme vývarem.

Necháme cca 20 minut povařit, dokud dýně nezměkne,

podle potřeby ještě dolijeme vodu.

Cca 5 minut před dovařením dýně přidáme dvě hrsti ovesných

nebo špaldových vloček na zahuštění.

Poté vše rozmixujeme do hladka, dochutíme a podáváme

se zakysanou smetanou.

Dozdobíme opraženými (na sucho) dýňovými semínky.

Dobrou chuť přeje Hudlenka


1ks - dýně Hokaido
1ks - cibule
1l - vývar
ks - sůl, pepř, koření
2lžíce - olivový olej
1hrst - dýňová semínka
ks - zakysaná smetana
2hrst - vločky
příprava - 15
vaření - 25
Kategorie Polévka
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account