Domácí bramboračka s liškami

Vytisknout recept
 
 
 

Brambory očistíme a pokrájíme na malé kousky. Cibuli také očistíme a necháme v

celku. Kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme a pokrájíme na malé kousky.

 

Na pánvi si osmažíme na másle mouku dozlatova a necháme vychladnout. Nalijeme

si do hrnce asi 2 litry vody a přidáme brambory, kořenovou zeleninu, cibuli, houby,

sůl a koření. Vaříme doměkka.

 

Ke konci vaření přidáme jíšku rozmíchanou ve studené vodě a vaříme ještě 15 minut.

Nakonec přidáme bujon a přisypeme majoránku a petrželku.

 

Polévku servírujeme v hlubokém talíři a můžeme k tomu podávat čerstvé pečivo.

Polévka je sytá a voňavá, může nahradit i hlavní jídlo. 

 

 

 

Přeji dobrou chuť !!!

 
 
10ks - brambory
10ks - mrkev
1ks - kořenová petržel
100g - celer
1ks - cibule
100g - máslo
3lžíce - polohrubá mouka
6ks - celé nové koření
8ks - celý pepř
2ks - bobkový list
2lžička - mletá sladká paprika
1lžička - sušený česnek
3lžička - sušená majoránka
3lžička - sušená petrželka
1lžička - chilli
400g - lišky, špičky a hříbky
2lžička - sůl
1ks - bujon
příprava - 30
vaření - 30
Kategorie Polévka
Uvařila Naděžda Křičenská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account