Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

lemur
lemur
Vloženo 30. 7. 2021
Líbí se mi
30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
8 porcí
Ingredience
brambory
10 ks
mrkev
10 ks
kořenová petržel
1 ks
celer
100 g
cibule
1 ks
máslo
100 g
polohrubá mouka
3 lžíce
celé nové koření
6 ks
celý pepř
8 ks
bobkový list
2 ks
mletá sladká paprika
2 lžička
sušený česnek
1 lžička
sušená majoránka
3 lžička
sušená petrželka
3 lžička
chilli
1 lžička
lišky, špičky a hříbky
400 g
sůl
2 lžička
bujon
1 ks

Domácí bramboračka s liškami

lemur
lemur
Vloženo 30. 7. 2021
Líbí se mi
Domácí bramboračka s liškami
30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
8 porcí
Ingredience
brambory
10 ks
mrkev
10 ks
kořenová petržel
1 ks
celer
100 g
cibule
1 ks
máslo
100 g
polohrubá mouka
3 lžíce
celé nové koření
6 ks
celý pepř
8 ks
bobkový list
2 ks
mletá sladká paprika
2 lžička
sušený česnek
1 lžička
sušená majoránka
3 lžička
sušená petrželka
3 lžička
chilli
1 lžička
lišky, špičky a hříbky
400 g
sůl
2 lžička
bujon
1 ks

Domácí bramboračka s liškami

 

 

 

Brambory očistíme a pokrájíme na malé kousky. Cibuli také očistíme a necháme v

celku. Kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme a pokrájíme na malé kousky.

 

Na pánvi si osmažíme na másle mouku dozlatova a necháme vychladnout. Nalijeme

si do hrnce asi 2 litry vody a přidáme brambory, kořenovou zeleninu, cibuli, houby,

sůl a koření. Vaříme doměkka.

 

Ke konci vaření přidáme jíšku rozmíchanou ve studené vodě a vaříme ještě 15 minut.

Nakonec přidáme bujon a přisypeme majoránku a petrželku.

 

Polévku servírujeme v hlubokém talíři a můžeme k tomu podávat čerstvé pečivo.

Polévka je sytá a voňavá, může nahradit i hlavní jídlo. 

 

 

 

Přeji dobrou chuť !!!

 

 

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
8 porcí
Ingredience
brambory
10 ks
mrkev
10 ks
kořenová petržel
1 ks
celer
100 g
cibule
1 ks
máslo
100 g
polohrubá mouka
3 lžíce
celé nové koření
6 ks
celý pepř
8 ks
bobkový list
2 ks
mletá sladká paprika
2 lžička
sušený česnek
1 lžička
sušená majoránka
3 lžička
sušená petrželka
3 lžička
chilli
1 lžička
lišky, špičky a hříbky
400 g
sůl
2 lžička
bujon
1 ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
beata0063
beata0063 1. 8. 2021

túto polievočku milujeme...a s liškami musíme ešte vyskúšať

Odpovědět
lemur
lemur 2. 8. 2021

Doporučuji. Nebudete litovat.

dasenaK
dasenaK 31. 7. 2021

To věřím, že krásně voněla

Odpovědět
lemur
lemur 1. 8. 2021

Ano, byla chutná.

konatovka
konatovka 30. 7. 2021

Ta bude velmi chutná.

Odpovědět
lemur
lemur 31. 7. 2021

Ano, moc nám chutnala.

hudlenka
hudlenka 30. 7. 2021

tak ta je pěkná, hustá, já již dávno polévky zahušťuji případně bramborou, a ne jíškou (moukou)...a dnes vařím liškovou omáčku...už se na ni těším

Odpovědět
lemur
lemur 31. 7. 2021

No, tu jsem také již dělala, byla skvělá.

ohnivázenaMagdalena
ohnivázenaMagdalena 30. 7. 2021

Bramboračka nemá chybu!

Odpovědět
lemur
lemur 31. 7. 2021

Ano, ta vždy chutná.

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
100 483
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.