Dieta? S touto polévkou bez problémů!

Vytisknout recept
Kategorie Polévka
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 10 minutes
Uvařila MarcelaŘezníková

Ingredience

  • 3 ks Cibule (větší)
  • 5 stroužek Česnek
  • 250 g Hlíva ustřičná
  • 0,5 dcl Olej
  • 3 ks Červená řepa
  • 0,5 kg Kořenová zelenina
  • 0,5 kg Kapusta (možno i růžičkoá)
  • 10 dkg Pórek
  • dle chuti Sůl
  • dle chuti Pepř
  • dle chuti Majoránka
  • dle chuti Kmín
  • dle chuti Pálivá paprička
  • 1,5 l Vody

Instrukce

  • Houbová polévka, která zahřeje i zasytí! A navíc je zdravá. 🙂
    Pokrájenou cibuli a česnek mírně osmažíme na oleji, přidáme na větší kousky pokrájenou hlívu ústřičnou a dusíme pod pokličkou cca 10 minut. V jiném kastrolu si povaříme do poloměkka na kostky pokrájenou červenou řepu, i s vývarem ji přelijeme k osmaženému základu. Osolíme, opepříme, přidáme drcenou pálivou papričku, kmín. Pak přidáme na kostky či větší nudličky pokrájenou jakoukoliv kořenovou zeleninu, kapustu, pórek. Vaříme cca deset minut. Nakonec do takto připravené polévky vyklopíme z konzervy červené fazole i s nálevem , doladíme zelenou petrželkou nebo pažitku a jen mírně necháme přejít varem. Oregano či majoránku dáváme až nakonec - nevaříme. Kdo nedbá na kalorie, muže si přidat při smažení cibule a česneku trochu slaninky - je to pak mňamka. Ale i bez ní je polévka velice chutná. Pokud se pojídá s celozrnným pečivem, stačí i jako samostatné jídlo.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account