Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

EVA | první ŽENA s.r.o.
EVA | první ŽENA s.r.o.
Vloženo 5. 1. 2015
Líbí se mi
1 hodina min.
Příprava
30 min min.
Vaření
8 porcí
Ingredience
Kyselé sudové zelí
1 l
Špekáčky
3 ks
Brambory
2 ks
Cibule
2 ks
Sádlo
1 lžíce
Červená mletá paprika
1 lžička
Masox hovězí
1 ks
Tymián
1/2 lžička
Nové koření
5 ks
Pepř celý
10 ks
Bobkový list
3 ks
Orientální koření
1 lžička
Gulášové koření
1 lžička
Podravka
1 lžíce
Česnek nadrobno nakrájeny
3 stroužek
Rajský protlak (115 g)
1 ks
Smetana ke šlehání (200 ml, 31 %)
1 g

Dědova zelná polévka

EVA | první ŽENA s.r.o.
EVA | první ŽENA s.r.o.
Vloženo 5. 1. 2015
Líbí se mi
Dědova zelná polévka
1 hodina min.
Příprava
30 min min.
Vaření
8 porcí
Ingredience
Kyselé sudové zelí
1 l
Špekáčky
3 ks
Brambory
2 ks
Cibule
2 ks
Sádlo
1 lžíce
Červená mletá paprika
1 lžička
Masox hovězí
1 ks
Tymián
1/2 lžička
Nové koření
5 ks
Pepř celý
10 ks
Bobkový list
3 ks
Orientální koření
1 lžička
Gulášové koření
1 lžička
Podravka
1 lžíce
Česnek nadrobno nakrájeny
3 stroužek
Rajský protlak (115 g)
1 ks
Smetana ke šlehání (200 ml, 31 %)
1 g

Dědova zelná polévka

Zaznamenáváte recepty od vašich rodičů a prarodičů? Ještě ne? Tak začněte a sdílejte jako naše Eva recept svého dědečka ze Slovenska!

Strávila jsem pár báječných dní s přáteli a dětmi na horách, kde jsem vyprávěla o výborné zelňačce mého dědy, který vaří tento recept ještě od své rodiny ze Slovenska, odkud pochází. No tak sdílím takto veřejně, protože fakt stojí za to!

Dvě středně velké cibule nakrájíme nadrobno, zpěníme je na sádle a přidáme špekáčky nakrájené také nadrobno. Poté přidáme červenou maďarskou papriku, kterou osmahneme samostatně na kousku sádla, aby se hezky zbarvila do červena (POZOR nesmí se připálit!). Vše nyní zalijeme cca do půlky hrnce vodou a přidáme vařit brambory a všechno koření. Když jsou asi tak do půlky brambory uvařené, přidáme zelí (POZOR zelí třeba i raději dvakrát proprat, aby nebylo příliš kyselé a doporučujeme i nakrájet, aby nebylo příliš dlouhé ). Necháme dovařit dle chuti, aby bylo vše hotové. Na závěr zalijeme smetanou a necháme krátce přejít varem.

Tak dobrou chuť! 

 

 

 

1 hodina min.
Příprava
30 min min.
Vaření
8 porcí
Ingredience
Kyselé sudové zelí
1 l
Špekáčky
3 ks
Brambory
2 ks
Cibule
2 ks
Sádlo
1 lžíce
Červená mletá paprika
1 lžička
Masox hovězí
1 ks
Tymián
1/2 lžička
Nové koření
5 ks
Pepř celý
10 ks
Bobkový list
3 ks
Orientální koření
1 lžička
Gulášové koření
1 lžička
Podravka
1 lžíce
Česnek nadrobno nakrájeny
3 stroužek
Rajský protlak (115 g)
1 ks
Smetana ke šlehání (200 ml, 31 %)
1 g

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jankkas
Jankkas 17. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Monulka
Monulka 11. 5. 2020

Hezký recept

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 10. 4. 2020

vypadá to skvěle

Odpovědět
Jasper
Jasper 2. 8. 2019

Nádherná fotka

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 17. 8. 2018

super

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
90 131
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.