Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Francis
Francis
Vloženo 8. 4. 2017
Líbí se mi
10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Celer
400 g
Řapíkatý celer (stonky)
2 ks
Cibule
2 ks
Olej (olivový, kokosový)
1 ks
Mrkev
1 ks
Tofu (uzené)
200 g
Bílé víno
0,2 dcl
Zeleninový vývar
0,7 l
Sůl
1 špetka
Pepř mletý (citronový)
1 špetka
Koriandr
1 lžíce

Celerová polévka s tofu. Tentokrát z Dárkovny!

Francis
Francis
Vloženo 8. 4. 2017
Líbí se mi
Celerová polévka s tofu. Tentokrát z Dárkovny!
10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Celer
400 g
Řapíkatý celer (stonky)
2 ks
Cibule
2 ks
Olej (olivový, kokosový)
1 ks
Mrkev
1 ks
Tofu (uzené)
200 g
Bílé víno
0,2 dcl
Zeleninový vývar
0,7 l
Sůl
1 špetka
Pepř mletý (citronový)
1 špetka
Koriandr
1 lžíce

Celerová polévka s tofu. Tentokrát z Dárkovny!

Zdá se vám kombinace aromatického celeru a uzeného tofu nezajímavá? Pak věřte, že až si ji uvaříte, budete překvapené, jak dokonalý pár vytvářejí. Receptem jsem se nechala tentokrát inspirovat v naší Dárkovně. Za nasbírané body jsem se odměnila a objednala si mini-kuchařku "Moje BIO pochoutky". Kniha, která by rozhodně v knihovničce zdravé výživy chybět neměla. Je plná zajímavých receptů. Od polévek, přes pomazánky, hlavní jídla až po sladké dezerty. A nejen to. Dozvíte se jasně a stručně vše, co vás zajímá o vybraných produktech BIO kvality.

Váháte? Mrkněte do Dárkovny a směňte svou odměnu za pochoutky, které vás naladí do pohody a zdraví.

Recept na celerovou tofu polévku naleznete v knize "Moje BIO pochoutky" na stránce 18. Já jsem si jej maličko poupravila k obrazu i chuti své.

Co budete potřebovat?

  • 400 g celeru (asi polovina větší bulvy)
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 středně velká mrkev
  • 2 cibule
  • 1 PL (kokosového, olivového) oleje
  • 200 g uzeného tofu
  • 0,2 dcl BIO bílého vína
  • 0,7 l zeleninového vývaru
  • špetku soli
  • špetku mletého citronového pepře
  • 1 PL nasekaného čerstvého koriandru

Jak postupovat?

Celer a mrkev oškrábejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Řapíkatý celer překrájejte na špalíčky.

V kastrolu rozehřejte olej a na něm dozlatova osmažte nakrájenou cibulku. Přidejte strouhaný celer s mrkví a kousky řapíkatého celeru. Podlijte vývarem a vínem. Přiveďte k varu a povařte cca 15 minut, dokud se vám zelenina nebude zdát měkká. Tyčovým ponorným mxérem rormixujte do hrubšího krému. Přidejte tofu nakrájené na kostičky. Dochuťte solí, pepřem a koriandrem.

Hotovo. Polévka za půl hodiny hotová je na stole. Dobrou chuť.

 

 

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Celer
400 g
Řapíkatý celer (stonky)
2 ks
Cibule
2 ks
Olej (olivový, kokosový)
1 ks
Mrkev
1 ks
Tofu (uzené)
200 g
Bílé víno
0,2 dcl
Zeleninový vývar
0,7 l
Sůl
1 špetka
Pepř mletý (citronový)
1 špetka
Koriandr
1 lžíce

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Duch
Duch 15. 5. 2020

zajímavé

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 11. 4. 2020

super

Odpovědět
Jasper
Jasper 30. 8. 2019

Úžasný recept

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 18. 8. 2018

mňam

Odpovědět
Clairest
Clairest 17. 2. 2018

Vypadá skvěle, tofu mám moc ráda

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
91 527
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.