Celerová polévka s jablíčky

Vytisknout recept
Kategorie Polévka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 25 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 300 g celer
  • 1 ks cibule
  • 2 ks jablko menší
  • olivový olej
  • 1 lžička tymián
  • 500 ml zeleninový vývar
  • 0,25 ks bageta
  • 1 hrst vlašské ořechy
  • sůl a pepř

Instrukce

  • Zeleninu a jablka oloupejte, cibuli pokrájejte nadrobno, celer a jablka na kostky. V hrnci rozpalte lžíci oleje a nechte zesklovatět cibuli. Přidejte celer i jablka a asi 5 minut restujte, přihoďte tymián a zalijte vývarem. Přiveďte k varu, přiklopte poklicí a vařte, dokud celer zcela nezměkne, asi 10 minut.
  • Mezitím natrhejte bagetu na malé kousky, v míse promíchejte se lžící oleje, aby se všechny krutony obalily, a rozložte na plech. Dejte do trouby vyhřáté na 200 °C a opečte dozlatova. Ořechy nasekejte a na poslední 3 minuty přidejte do trouby ke krutonům.
  • Polévku rozmixujte dohladka, dochuťte solí a pepřem. Rozdělte do misek, přidejte krutony, ořechy a pár kapek olivového oleje.
5 Komentářů
  1. Jana SakalováSakalová 9 měsíců ago

    5 stars
    Zelerovu polievku robím často.

  2. Naděžda Křičenská 10 měsíců ago

    5 stars
    Vypadá to pěkně. Určitě vyzkouším.

  3. LibušeŠumná 10 měsíců ago

    mám ráda všechny typy polévek celerovou vyzkouším

  4. Lenka Hudečková 10 měsíců ago

    Tu bych i s chutí ochutnala, vše s celerem mám ráda 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account