Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Li
Li
Vloženo 28. 9. 2021
Líbí se mi
15 min.
Příprava
60 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
olivový olej 2 PL
chorizo 170 g nakrájené na kolečka
cibule 1 ks velká, nakrájená nadrobno
česnek 1 stroužek nakrájený nadrobno
brambory 1 kg oloupané a nakrájené na kostičky
vývar kuřecí 2 l nebo zeleninový
kadeřávek 3 ks velké listy kadeřávku nebo kapusty, stonky vyříznuté, listy nakrájené na proužky
sůl
pepř čerstvě mletý
kajenský pepř 1 špetka nemusí být
chleba k podávání

Caldo verde

Li
Li
Vloženo 28. 9. 2021
Líbí se mi
Caldo verde
15 min.
Příprava
60 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
olivový olej 2 PL
chorizo 170 g nakrájené na kolečka
cibule 1 ks velká, nakrájená nadrobno
česnek 1 stroužek nakrájený nadrobno
brambory 1 kg oloupané a nakrájené na kostičky
vývar kuřecí 2 l nebo zeleninový
kadeřávek 3 ks velké listy kadeřávku nebo kapusty, stonky vyříznuté, listy nakrájené na proužky
sůl
pepř čerstvě mletý
kajenský pepř 1 špetka nemusí být
chleba k podávání

Caldo verde

Caldo verde [čtěte kaldo verde] – portugalská jednoduchá, a přesto vydatná polévka se tradičně vaří z kapusty či kadeřávku, v letních měsících ji ale klidně zkuste udělat z mangoldu nebo špenátu!

 

1

Ve větším hrnci rozehřejte olej, vsypte chorizo, opečte je a vyjměte děrovanou lžící. Do výpeku vsypte cibuli a nechte ji zesklovatět. Přidejte česnek, krátce jej orestujte, vsypte brambory, zalijte vše vývarem a vařte, dokud brambory nebudou měkké. Část jich rozmačkejte nebo polévku trochu rozmixujte tyčovým mixérem. Tím se zahustí.

2

Vsypte do polévky kadeřávek a ještě 5 minut ji povařte, jen aby změkl. Dochuťte solí, pepřem a kajenským pepřem, vraťte do polévky chorizo a podávejte s chlebem.

15 min.
Příprava
60 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
olivový olej 2 PL
chorizo 170 g nakrájené na kolečka
cibule 1 ks velká, nakrájená nadrobno
česnek 1 stroužek nakrájený nadrobno
brambory 1 kg oloupané a nakrájené na kostičky
vývar kuřecí 2 l nebo zeleninový
kadeřávek 3 ks velké listy kadeřávku nebo kapusty, stonky vyříznuté, listy nakrájené na proužky
sůl
pepř čerstvě mletý
kajenský pepř 1 špetka nemusí být
chleba k podávání

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
dasenaK
dasenaK 16. 10. 2021

Nikdy jsem o tom receptu neslyšela

Odpovědět
MikiVod
MikiVod 12. 10. 2021

zajímavé, recept neznám

Odpovědět
Lucka94
Lucka94 1. 10. 2021

Tuhle polívku neznám

Odpovědět
ohnivázenaMagdalena
ohnivázenaMagdalena 1. 10. 2021

Z kapustou bych si jí dovedla představit.

Odpovědět
Siraellen
Siraellen 30. 9. 2021

vůbec neznám

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
101 462
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.