Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Petra H.
Petra H.
Vloženo 7. 11. 2014
Líbí se mi
20 min min.
Příprava
20 min min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Cibule, česnek
1 ks
Brambory
2-3 ks
Mrkev
1 ks
Řapíkatý celer
2-3 ks
Čerstvá rajčata
2-3 ks
Žampiony
4 ks
Cuketa
1 ks
Plechovka fazolí
1 ks
Olivový olej
2 lžíce
Rajčatový protlak
1 ks
Zeleninový vývar
1 l
Sůl, pepř
Máslo
1 lžíce

Brdská minestrone aneb plný talíř zeleniny

Petra H.
Petra H.
Vloženo 7. 11. 2014
Líbí se mi
Brdská minestrone aneb plný talíř zeleniny
20 min min.
Příprava
20 min min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Cibule, česnek
1 ks
Brambory
2-3 ks
Mrkev
1 ks
Řapíkatý celer
2-3 ks
Čerstvá rajčata
2-3 ks
Žampiony
4 ks
Cuketa
1 ks
Plechovka fazolí
1 ks
Olivový olej
2 lžíce
Rajčatový protlak
1 ks
Zeleninový vývar
1 l
Sůl, pepř
Máslo
1 lžíce

Brdská minestrone aneb plný talíř zeleniny

Minestrone je klasická italská polévka, do níž zužitkuje zbytky zeleniny. Petra H. poslala svoji českou, neméně lahodnou verzi. Zahřeje a nabije vitaminy.

Když mám v lednici přebytky zeleniny, většinou se pustím do přípravy této polévky, která je rychlá a výborná. Navíc teď na podzim skvělý zdroj vlákniny a vitamínů.

Minestrone - je tradiční hustá italská zeleninová polévka. Její název pochází z italského slova minestra - polévka. V Itálii je tak zakořeněná, že do ní každý kraj s láskou přidává „něco svého“. Tak tady je moje verze. Ale ani u nás není nikdy stejná, její složení se nepatrně mění podle sezónní zeleniny.

Na olivovém oleji orestujeme cibuli a česnek. Veškerou zeleninu si nakrájíme na zhruba stejně velké kousky (kolečka, kostičky,...). Zeleninu přidáme k cibuli a krátce orestujeme.

Přilijeme zeleninový vývar (gurmeti a Zdeněk Pohlreich prominou, ale používám biokostku bez glutamátů) a vaříme, dokud zelenina nezměkne. Přidáme 2-3 lžíce rajčatového protlaku, plátek másla, fazole a krátce povaříme.

Dochutíme solí a pepřem. Podáváme ozdobené parmazánem a snítkou bazalky

DOBROU CHUŤ ! 

 

Tip:

V Itálii do ní ještě často dávají těstoviny.

 

20 min min.
Příprava
20 min min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Cibule, česnek
1 ks
Brambory
2-3 ks
Mrkev
1 ks
Řapíkatý celer
2-3 ks
Čerstvá rajčata
2-3 ks
Žampiony
4 ks
Cuketa
1 ks
Plechovka fazolí
1 ks
Olivový olej
2 lžíce
Rajčatový protlak
1 ks
Zeleninový vývar
1 l
Sůl, pepř
Máslo
1 lžíce

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Duch
Duch 16. 5. 2020

bezva

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 14. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Jasper
Jasper 3. 9. 2019

Skvělé a velmi chutné

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 18. 8. 2018

super

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
92 519
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.