Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Monulka
Monulka
Vloženo 21. 5. 2020
Líbí se mi
3h min.
Příprava
3h min.
Vaření
4 porce
Ingredience

Boršč

Monulka
Monulka
Vloženo 21. 5. 2020
Líbí se mi
Boršč
3h min.
Příprava
3h min.
Vaření
4 porce
Ingredience

Boršč

Na vývar:
1,5 kg hovězích žeber, hrudí a kostí
3 l vody
1 cibule
1 mrkev
1 kořenová petržel
1 kousek celeru
1 lžička soli
petrželová nať
celý pepř, nové koření, bobkový list

Na polévku:
hovězí vývar a obrané maso
3 červené řepy
1 mrkev
1 cibule
1 kořenová petržel
2 brambory
200 g zelí
2 stroužky česneku
2 lžíce rajčatového protlaku
200 ml zakysané smetany
1 lžíce sádla
nať z červené řepy
listová petržel
čerstvý kopr
sůl, cukr, ocet, pepř

1 Nejprve si připravte vývar a vařené hovězí maso. Do hrnce dejte vodu a všechno hovězí maso. Přiveďte k mírnému varu a nechte chvíli probublávat, dokud se na povrchu nevysráží většina nečistot. Seberte je lžící a dejte stranou.

2 Přidejte všechny zbylé suroviny na vývar a nechte pomalu táhnout (okolo 90 °C) 2 až 3 hodiny. Mezitím si můžete udělat přípravu ostatních surovin – oloupejte řepu, nastrouhejte mrkev a petržel, oloupejte a nakrájejte brambory, nakrájejte cibuli a nakrouhejte zelí.

3 Z hotového vývaru vyjměte zeleninu. Přidejte oloupanou řepu a uvařte doměkka (30-45 minut podle velikosti). Ke konci vývar sceďte. Maso oberte a nakrájejte na malé kousky. Řepu nastrouhejte.

4 V hrnci rozehřejte sádlo. Přidejte cibuli a na mírnějším plameni nechte pomalu zesklovatět. Poté přidejte strouhanou mrkev a petržel. Osolte a a společně orestujte mírně dozlatova.

5 Přidejte protlak a prolisovaný česnek. Promíchejte a jen krátce orestujte. Hned poté přidejte strouhanou řepu, brambory, zelí, nakrájené stonky z natě a vše zalijte vývarem. Přiveďte k varu a povařte asi 30 minut.

6 Na konci přidejte vařené hovězí maso a nasekanou řepnou nať a bylinky. Promíchejte a už jen nechte prohřát. Boršč pořádně dochuťte octem, solí a případně i cukrem a mletým pepřem podle chuti. Podávejte ho se zakysanou smetanou do misky a přidejte ještě extra dávku čerstvých bylinek.

3h min.
Příprava
3h min.
Vaření
4 porce
Ingredience

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jankkas
Jankkas 28. 5. 2020

Odpovědět
koudynka
koudynka 23. 5. 2020

Vynikající...

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 22. 5. 2020

miluji

Odpovědět
lemur
lemur 22. 5. 2020

Dobrá polévka.

Odpovědět
Monulka
Monulka 22. 5. 2020

Kahomar
Kahomar 21. 5. 2020

výborná polévka

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
90 194
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.