Boršč podle Valentýny

Vytisknout recept

Maso dáme vařit do 2 l osolené studené vody (časově podle druhu masa, abychom nečekali s další přípravou).

Mrkev a řepu nastrouháme nahrubo.

Cibuli nakrájíme najemno a necháme na oleji zesklovatět. Pak na ní orestujeme mrkev s řepou a dáme stranou.

Brambory nakrájíme na menší kostky, a když vyndáme uvařené maso, vsypeme do vývaru brambory.

Po 10 minutách přidáme k bramborám dvě hrsti najemno nakrájeného zelí, bobkový list (3 ks), 8 kuliček pepře, vsypeme 3 lžičky cukru, dosolíme a vaříme ještě cca 10 – 15 minut.

Nakonec vmícháme orestovanou mrkev s řepou, 4 lžičky rajského protlaku (případně 2 lžíce kečupu) a necháme 1 minutu provařit. Na závěr jemně dochutíme citrónovou šťávou.

Na talíři zdobíme kopečkem lahodné kysané smetany.

Recept mám od své známé z Ukrajiny a u nás doma se stal okamžitě jedním z nejoblíbenějších receptů! 😀

Budu moc ráda, když zachutná i vám!

 
2ks - mrkev velká
4ks - červená řepa
2ks - cibule
4ks - brambory
2hrst - zelí
4lžička - rajský protlak
2lžíce - kečup
3ks - bobkový list
8ks - pepř celý
3lžička - cukr krystal
5lžička - sůl
ks - olej, citrónová šťáva
1ks - kysaná smetana
1/4kg - hovězí maso nebo jiné podle chuti
příprava - 40
vaření - 120
Kategorie Polévka
Uvařila HanaŠvamberková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account