Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Magďula
Magďula
Vloženo 4. 4. 2018
Líbí se mi
10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Vejce
1 ks
Podravka
1 lžička
Krupice dětská
1 hrst
Olej
2-3 lžíce

Babiččiny noky do polévek i jako příloha k hlavnímu jídlu

Magďula
Magďula
Vloženo 4. 4. 2018
Líbí se mi
Babiččiny noky do polévek i jako příloha k hlavnímu jídlu
10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Vejce
1 ks
Podravka
1 lžička
Krupice dětská
1 hrst
Olej
2-3 lžíce

Babiččiny noky do polévek i jako příloha k hlavnímu jídlu

Do menší misky rozklepneme vejce, dáme podravku, krupici a olej. Vše dobře promícháme.

Kdo chce, může přidat i najemno nakrájenou pažitku či jiné zelené bylinky. 

Pokud se vám hmota zdá příliž řídká, přidáme ještě trochu krupice, aby se vše krásně spojilo, pokud se vám stane, že se směs zdá být pro změnu příliž tuhá, můžete kapnout trochu oleje. (Někdy se totiž stává že krupice saje víc tekutin.)

Hmota by měla být hustější konzistence, avšak noky jsou po uvaření vláčné.

Přidáváme 1/2 kávové lžičky, či celou lžičku do vroucí polévky přibližně 5 min. před dovařením, nočky krásně nabydou na objemu. 

Já dělám nočky menší, nejsou pak tak tuhé a je jich více.

Můžeme však podávat i jako přílohu k jídlům. 

 

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
potkanek
potkanek 7. 1. 2019

taky dělávám a jsou moc dobré

Odpovědět
Gudrun
Gudrun 7. 1. 2019

takové noky mě naučila má babička, dávám do hlavně do luštěninových polévek

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 6. 1. 2019

jj, znám, taky dělám...mám ráda toto do polévky...

Odpovědět
sipeji
sipeji 6. 1. 2019

určitě vyzkouším

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 9. 8. 2018

hotová mňamka

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

1
žena na začátku (naše Eva)
3.
rok startujeme v novém
10
regionálních Pracoven ŽENY s.r.o.
3 000
žen v průměru na jedné akci v OC
84 959
registrovaných inspirativních žen
2 922
testovaných produktů
43 290
odeslaných produktů
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.