Zimní houbová polévka s bílými fazolemi s drobením

Vytisknout recept
Předem uvařený kuřecí vývar z kuřecího masa nebo kuřecího skeletu, popřípadě krůtího skeletu (v krůtím je více bílkovin) přivedeme k varu, vložíme sušené nebo čerstvé houby nebo žampiony. Osolíme, přisypeme lehce krupičku, aby se nedělaly žmolky, rozkvedláme a vaříme, aby se houby dostatečně provařily, cca nejméně 30 minut. Přidáme den předem namočené a uvařené velké bílé fazole a přisypeme drobení, vše promícháme. Polévka je famózní a v zimě zahřeje i zasytí, dobrou chuť 🙂
1hrnek - Fazole bílé větší
200g - Domácí předem udělané nasušené drobení
2hrnek - Hřiby
4l - Kuřecí vývar
2lžička - Sůl dle chuti nebo
1lžíce - Krupička nebo hrubá mouka na zahuštění
příprava - 10
vaření - 30
Kategorie Polévka
Uvařila AnetaKrásová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account