Vánoční horká kokosová čokoláda

Vytisknout recept
Zastavte se v předvánočním shonu a vychutnejte si pár doušků lahodné horké čokolády s kokosem. Navodí vás do pohody, zahřeje tělo, osladí mysl a pohladí duši. Zapomeňte na neumytá okna, nevyleštěné sklo ve vitrínách či na zaprášené knihy na policích. Zavřete oči a vychutnávejte triumfální chuť lahodného horkého moku.
 

Jednoduchá a rychlá příprava s dokonalým výsledkem!

Co budete potřebovat na 2 sklenky?
  • 1 tabulku (100 g) kvalitní tmavé čokolády (s podílem kakaa alespoň 70%)
  • 160 ml kokosového mléka
  • 200 ml plnotučného mléka
  • 2 PL BIO kokosového cukru (pokud nemáte, použijte třtinový)
Nezapomeňte si skleničky ozdobit. Vždyť pravý požitek začíná u zraku.
Nad vodní lázní rozpusťte čokoládu, zalijte kokosovým mlékem a dobře promíchejte. Oslaďte BIO kokosovým cukrem a dolijte mlékem. Nechte odstát alespoň 5 minut.
Přes sítko nalijte opatrně do ozdobených skleniček a servírujte.
Okraj skleničky namočte v teplé čokoládě a ponořte do kokosového cukru. Dejte na 5 minut do ledničky ztuhnout. Ozdobte ještě kousky sušeného ovoce (brusinky, rozinky, třešně…). 
100g - Tmavá čokoláda (kvalitní alespoň 70 % kakaa)
160ml - Kokosové mléko
200ml - Plnotučné mléko
2lžíce - BIO kokosový cukr
12ks - Sušené ovoce na ozdobu
příprava - 10
vaření - 10
Kategorie Nápoje
Uvařila JaroslavaFrančíková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account