Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

madlenka
madlenka
Vloženo 6. 10. 2019
Líbí se mi
15 minut min.
Příprava
vaření min.
Vaření
dost porcí
Ingredience
rýmovník - listy
40-50 ks
voda
1 l
pomeranč
1 ks
citron
1 ks
cukr
1 kg

Sirup z rýmovníku

madlenka
madlenka
Vloženo 6. 10. 2019
Líbí se mi
Sirup z rýmovníku
15 minut min.
Příprava
vaření min.
Vaření
dost porcí
Ingredience
rýmovník - listy
40-50 ks
voda
1 l
pomeranč
1 ks
citron
1 ks
cukr
1 kg

Sirup z rýmovníku

  1. Listy rýmovníku omyjte a vložte do hrnce. Pomeranč oloupejte a nakrájejte na kolečka, z citronu okrájejte kůru a také nakrájejte na kolečka (pokud je citron v bio kvalitě bez chemického ošetření, můžeme ho nakrájet i s kůrou).
  2. Oba citrusy vložte k listům do hrnce.
  3. Směs v hrnci přelijte vřelou vodou, přiklopte poklicí a nechte 48 hodin stát při pokojové teplotě.
  4. Po 2 dnech směs přes plátýnko přeceďte a pořádně vymačkejte (tak aby se do nálevu dostala i citrusová šťáva).
  5. Do nálevu nasypte všechen cukr a postavte na plotnu. Za občasného promíchání přiveďte k varu a pak ztlumte, aby se směs nevařila příšliš prudce, ale spíš jen stoupaly bublinky ode dna.
  6. Vařte asi 1 hodinu, dokud směs není zredukovaná asi o třetinu – v tuto chvíli by měla i zhoustnout do podoby sirupu.
  7. Ještě horký sirup slijte do vysterilizovaných lahví, uzavřete a skladujte v chladu

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
lemur
lemur 5. 10. 2019

Vyzkouším.

Odpovědět
Hankýsek
Hankýsek 4. 10. 2019

super, vyzkouším

Odpovědět
MajkaM
MajkaM 3. 10. 2019

to je super

Odpovědět
avatar
Věra Zelenková 3. 10. 2019

Pěstuji vyzkouším

Odpovědět
nea
nea 3. 10. 2019

Rýmovník pěstuji, ale sirup jsem z něj nikdy ještě nedělala. Musím vyzkoušet. Bude se teď na zimu hodit. Díky za článek a recept.

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

2 922
testovaných produktů
85 569
registrovaných inspirativních žen
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.