Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Zdeňka 68
Zdeňka 68
Vloženo 24. 2. 2015
Líbí se mi
min.
Příprava
2-3 hod. min.
Vaření
porcí
Ingredience
Mletý mák
100 g
Voda
850 ml

Makové mléko

Zdeňka 68
Zdeňka 68
Vloženo 24. 2. 2015
Líbí se mi
Makové mléko
min.
Příprava
2-3 hod. min.
Vaření
porcí
Ingredience
Mletý mák
100 g
Voda
850 ml

Makové mléko

Mák je známý jako skvělý zdroj vápníku. Dokonce lepší než obyčejné mléko. Vyrobte z něj skvělý nápoj, který můžete použít i do smoothie.

 

Do mixéru nasypeme pomletý mák a zalijeme uvedeným množstvím vody a necháme tak 2-3 hodiny stát.

Po třech hodinách 3 minuty mixujeme, až je mléko bílé. Potom scedíme, nejlepší je to přes plátno,nebo plastový cedník.

Chcete-li svůj organismus odkyselit, mléko nepřislazujte. Pokud přece, tak použijte med, agávový nebo javorový sirup.

Něco málo o máku:
Modrý mák obsahuje přes 40% kvalitního oleje a také množství minerálních látek.
Obsahuje velké množství vápníku (dvanáckrát více než mléko, třikrát více než sýry), obrovské množství železa a hořčíku (nejvíce z běžně dostupných semen), také hodně draslíku a zinku. Je cenným zdrojem rostlinného oleje s převahou nenasycených mastných kyselin, prospívajících našemu tělu.

min.
Příprava
2-3 hod. min.
Vaření
porcí
Ingredience
Mletý mák
100 g
Voda
850 ml

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jasper
Jasper 2. 8. 2019

To se bude skvěle spát

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 17. 8. 2018

vyskúšam

Odpovědět
Ovace
Ovace 29. 12. 2016

Dělám rad

Odpovědět
megan1
megan1 5. 3. 2016

slyším o něm poprvé..

Odpovědět
jitkakytka
jitkakytka 2. 7. 2015

určitě vyzkouším, bylo mi doporučeno :vynechat z potravy mléko i mléčné výrobky a místo toho denně jíst lžičku máku.

Odpovědět
Zdeňka 68
Zdeňka 68 20. 3. 2016

Milá jitkakytka je známo, že mléko mimo kozího zahleňuje.

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
88 015
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.