Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

avatar
Kateřina Šlimarová
Vloženo 23. 4. 2020
Líbí se mi
10 min.
Příprava
45 min.
Vaření
10 porcí
Ingredience
1200 - 140 g cukr krupice
150 ml voda
2000 g jahody

Jahodový sirup

avatar
Kateřina Šlimarová
Vloženo 23. 4. 2020
Líbí se mi
Jahodový sirup
10 min.
Příprava
45 min.
Vaření
10 porcí
Ingredience
1200 - 140 g cukr krupice
150 ml voda
2000 g jahody

Jahodový sirup

Jahody omyjeme, zbavíme "korunek" a necháme okapat. Pak je vsypeme do hrnce, přilijeme vlažnou vodu a rozmačkáme. Ve vodní lázni jahodovou šťávu za občasného míchání hodinu prohříváme. Poté šťávu vymačkáme přes plátýnko.

Odměříme šťávu, na každých 500 ml šťávy počítáme 400 g cukru. Štávu i s cukrem nalijeme do čistého hrnce a uvedeme do varu. Za občasného míchání vaříme max. 5 minut. Delší var vede k želírování.

Připravený jahodový sirup nalijeme do nahřátých sklenic, zazátkujeme a vychladlé sklenice uskladníme.

Sirup vydrží asi 6 měsíců, ale nikoli u nás. Kyselina citronová ani želírovací prostředky nejsou potřeba

10 min.
Příprava
45 min.
Vaření
10 porcí
Ingredience
1200 - 140 g cukr krupice
150 ml voda
2000 g jahody

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Duch
Duch 27. 5. 2020

Paráda

Odpovědět
Klárii.nka
Klárii.nka 25. 5. 2020

Super

Odpovědět
Duch
Duch 20. 5. 2020

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 9. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 28. 4. 2020

bezva

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
99 307
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.