
Rybíz omyjeme, přendáme do hrnce, zasypeme cukrem a rozmixujeme tyčovým mixérem. Necháme stát do druhého dne. Pak propasírujeme přes sítko či plátýnko ( mě stačil kuchyňský cedník). Do šťávy přidáme kyselinu citronovou a zahřejeme do bodu varu, v tuto chvíli sebereme bílou pěnu. Pak šťávu ihned přelijeme do lahve. Z daného poměru vznikne litr vynikající domácí šťávy s nádhernou barvou.
Stejný postup využívám i u dalšího ovoce (jahody, černý rybíz, třešně, maliny). Moje děti to pijí celé prázdniny a vím, že nepijí limonády z ropy, ale je 100% ovoce. Vyzkoušejte a uvidíte, že sklidíte obrovský úspěch.
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
Zaujímavý recept
vyzkouším
Rybízová stává je prima.
mňam