Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

avatar
Iveta Bartošová
Vloženo 17. 6. 2020
Líbí se mi
5 min.
Příprava
0 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
wugi - vodní kefírové kultury
1 ks
cukr
6 lžička
přefiltrovaná voda
1 l
lyofilizované ovoce (maliny, jahody, ostružiny, ...)
1 hrst

Domácí fermentáda

avatar
Iveta Bartošová
Vloženo 17. 6. 2020
Líbí se mi
Domácí fermentáda
5 min.
Příprava
0 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
wugi - vodní kefírové kultury
1 ks
cukr
6 lžička
přefiltrovaná voda
1 l
lyofilizované ovoce (maliny, jahody, ostružiny, ...)
1 hrst

Domácí fermentáda

Všechny ingredience smícháme v uzavíratelné nádobě a necháme stát 48 hodin na kuchyňské lince. Během této doby se kultury probudí a začne proces fermentace. Po 48 hodinách fermentádu slijeme a můžeme ihned konzumovat. Pokud si necháme 200 ml, tak můžeme vyrobit další litr fermentády. Stačí když k 200 ml přilijeme vodu, přidáme opět cukr a ovoce a po 24 hodinách máme opět hotovo. Takto můžeme opakovat klidně i 10x. 

#mňam 

5 min.
Příprava
0 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
wugi - vodní kefírové kultury
1 ks
cukr
6 lžička
přefiltrovaná voda
1 l
lyofilizované ovoce (maliny, jahody, ostružiny, ...)
1 hrst

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
kosanka
kosanka 13. 9. 2020

neznám

Odpovědět
Vesper
Vesper 19. 8. 2020

Tohle MUSÍ být úžasné! Mňam!

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 4. 7. 2020

super

Odpovědět
Jasper
Jasper 2. 7. 2020

Zajímavé, tohle taky vůbec neznám

Odpovědět
avatar
Iveta Bartošová 2. 7. 2020

je to parádní, určitě vyzkoušejte https://www.wugi.cz/kefirove-kultury

Jankkas
Jankkas 22. 6. 2020

Zaujímavé

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
92 479
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.