Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

avatar
Lenka Komárková
Vloženo 12. 6. 2017
Líbí se mi
10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
100 porcí
Ingredience
bezový květ
30 ks
převařená voda
2 l
cukr
2 kg
citron
3 ks

Bezový sirup za studena

avatar
Lenka Komárková
Vloženo 12. 6. 2017
Líbí se mi
Bezový sirup za studena
10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
100 porcí
Ingredience
bezový květ
30 ks
převařená voda
2 l
cukr
2 kg
citron
3 ks

Bezový sirup za studena

Natrháme 30 větších květů černého bezu, nejlépe za slunečného počasí, kdy jsou pěkně rozkvetlé. Ideálně bez hmyzáků, abyste je nemuseli oklepávat, přišli byste o zdravý pyl. Samozřejmě alergici si květy omyjí nebo i další, kterým pyl vadí.

Květy necháme louhovat v převařené a vychladlé vodě alespoň 24 hodin (když budete louhovat déle, bude pak sirup tmavší jako na jedné z fotek). Nálev přecedíme přes plátno/plenu/velmi jemný cedník, přidáme cukr a zahřejeme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme 20 g kyseliny citronové a šťávu ze 3 středně velkých citronů.

A sirup je na světě.

Přelijeme do vysterilizovaných sklenic a uložíme v temnu, nejlépe i chladu. Pokud jste nesterilizovali sklenice, tak vám sirup vydrží krátkou dobu v lednici. Jinak loňský sirup jsem použila ještě na jaře (pak už došel), takže se nemusíte bát, že by nevydržel. Po čase se nahoře udělá takový kal, ale to je jen ten pyl. Pro jistotu můžete přičichnout.

 

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
100 porcí
Ingredience
bezový květ
30 ks
převařená voda
2 l
cukr
2 kg
citron
3 ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Monulka
Monulka 15. 5. 2020

pěkné

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 15. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 12. 4. 2020

mňam

Odpovědět
Jasper
Jasper 31. 8. 2019

Vynikající

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 7. 8. 2018

určite vyskúšam

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
90 118
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.