Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Eva Portlová
Eva Portlová
Vloženo 21. 2. 2016
Líbí se mi
15 minut min.
Příprava
60 minut min.
Vaření
10 porcí
Ingredience
Žitná mouka
1 kg
Sůl
1 lžíce
Kmín
1 lžíce
Ocet
2 lžíce
Vlažná voda
6,5 dcl
Sušené droždí
2 ks

Žitný chléb

Eva Portlová
Eva Portlová
Vloženo 21. 2. 2016
Líbí se mi
Žitný chléb
15 minut min.
Příprava
60 minut min.
Vaření
10 porcí
Ingredience
Žitná mouka
1 kg
Sůl
1 lžíce
Kmín
1 lžíce
Ocet
2 lžíce
Vlažná voda
6,5 dcl
Sušené droždí
2 ks

Žitný chléb

Pečeme doma bez pšenice a žitný chléb je výborný.

Vyzkoušejte ho taky, není to vůbec těžké.

 

Na vále nebo v míse smícháme mouku se solí, přidáme ocet,

kmín, sušené droždí (na 1 kg mouky) a postupně zapracujeme vlažnou vodu.

Dobře prohněteme, nejlépe rukama, až se těsto nelepí.

Případně přidáme trochu mouky.

Testo je tužší než na kynuté buchty.

Vytvarujeme 2 veky chleba a necháme asi hodinu na teplém místě kynout

na plechu nebo ve vymazané formě přikryté utěrkou.

Lze tvořit i jiné tvary.

Před pečením můžeme potřít vodou.

 

Pečeme v předehřáté troubě 60 minut na 180ˇC.

Přeji dobrou chuť

 

 

15 minut min.
Příprava
60 minut min.
Vaření
10 porcí
Ingredience
Žitná mouka
1 kg
Sůl
1 lžíce
Kmín
1 lžíce
Ocet
2 lžíce
Vlažná voda
6,5 dcl
Sušené droždí
2 ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
avatar

Tak to úplně nevím, zda bych si nějaký takovýto chléb dala, ale věřím, že to možná může být dobré. Jenže já jsem takový nemehlo, že bych ten chléb nejspíš i docela dost dobře spálila a tak si raději pečivo a všechno toto pořizuji z této stránky zde - https://www.vasepekarna.cz

Odpovědět
RůžaV
RůžaV 15. 3. 2021

Odpovědět
januska28
januska28 28. 10. 2020

super

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 17. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Duch
Duch 11. 5. 2020

super

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
98 108
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.