Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Francis
Francis
Vloženo 23. 3. 2017
Líbí se mi
20 min.
Příprava
45 - 50 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
Pečivo z předešlého dne (celozrnné, obyčejné - jaké máte doma)
6 ks
Vajíčka
3 ks
Mléko (rostlinné, obyčejné)
120 ml
Javorový sirup (nebo med)
1 lžíce
Kokosový cukr (nebo třtinový)
2 lžíce
Jablečno-dýňová náplň:
1 ks
Pečená dýně
1/2 ks
Jablka (sladší)
2 ks
Javorový sirup
4 lžíce
Mletá skořice
1 lžička
Kokososvý olej na vymazání formy
1 lžička

Žemlovka s jablečno-dýňovou náplní. Voňavá, sytá a snadná večeře

Francis
Francis
Vloženo 23. 3. 2017
Líbí se mi
Žemlovka s jablečno-dýňovou náplní. Voňavá, sytá a snadná večeře
20 min.
Příprava
45 - 50 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
Pečivo z předešlého dne (celozrnné, obyčejné - jaké máte doma)
6 ks
Vajíčka
3 ks
Mléko (rostlinné, obyčejné)
120 ml
Javorový sirup (nebo med)
1 lžíce
Kokosový cukr (nebo třtinový)
2 lžíce
Jablečno-dýňová náplň:
1 ks
Pečená dýně
1/2 ks
Jablka (sladší)
2 ks
Javorový sirup
4 lžíce
Mletá skořice
1 lžička
Kokososvý olej na vymazání formy
1 lžička

Žemlovka s jablečno-dýňovou náplní. Voňavá, sytá a snadná večeře

Jednoduchý, rychlý a šetřílkovský pokrm, který s oblibou dělávaly už naše babičky. Skvělý tip na zužitkování pečiva z předešlého dne, které už ztratilo na křupavosti a přece je škoda ho vyhodit. Nejchutnější recepty vždycky vznikají z toho, co dům dal. 

V ledničce zbyla polovina pečené máslové dýně, v košíku 2 jablíčka a pár kousků celozrnného pečiva ze včerejška. Tři suroviny, které stačí doladit a je z toho rázem výtečná večeře pro šest nenasytných strávníků.

Jak na žemlovku?

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C.
  2. Kulatou formu o průměru cca 23 cm vymažte kokosovým olejem.

 

Co budete potřebovat za ingredience?

  • 1/2 pečené menší dýně
  • 2 středně velká sladší jablíčka
  • 4 PL javorového sirupu
  • 1 ČL mleté skořice

Na zálivku si připravte:

  • 3 vajíčka
  • 120 ml mléka (obyčejného nebo rostlinného. Naprosto skvělé je mandlové)
  • 1 PL javorového sirupu (nebo medu)
  • 2 PL BIO kokosového cukru (pokud nemáte, použijte třtinový. Hnědý cukr propůjčí žemlovce krásný karamelový nádech i aroma)

Všechny ingredience smíchejte v míse a důkladně vyšlehejte.

Jak postupovat?

  1. Pečenou dýni vydlabejte a vložte do robotu.
  2. Jablíčka oloupejte, zbavte jadřince a překrájejte na menší kousky. Přidejte k dýni. Obě suroviny rozmixujte do hrubší konzistence.
  3. Přendejte do misky. Oslaďte javorovým sirupem (nebo medem), přidejte mletou skořici a důkladně spojte.
  4. Pečivo nakrájejte na tenké plátky asi o šířce 1 cm. Polovinou poklaďte dno formy.
  5. Naneste jablečno-dýňovou náplň a zakryjte druhou polovinou plátků pečiva.
  6. Zalijte připravenou zálivkou a vložte do vyhřáté trouby.
  7. Pečte zhruba 45 - 50 minut, dokud povrch nezíská hnědou karamelovou barvičku.

Nechte mírně vychladit a podávejte. Dobrou chuť.

 

 

 

 

 

 

 

20 min.
Příprava
45 - 50 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
Pečivo z předešlého dne (celozrnné, obyčejné - jaké máte doma)
6 ks
Vajíčka
3 ks
Mléko (rostlinné, obyčejné)
120 ml
Javorový sirup (nebo med)
1 lžíce
Kokosový cukr (nebo třtinový)
2 lžíce
Jablečno-dýňová náplň:
1 ks
Pečená dýně
1/2 ks
Jablka (sladší)
2 ks
Javorový sirup
4 lžíce
Mletá skořice
1 lžička
Kokososvý olej na vymazání formy
1 lžička

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Jasper
Jasper 29. 8. 2019

Vypadá fantasticky

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 18. 8. 2018

vyzerá super

Odpovědět
Salamandr
Salamandr 31. 3. 2017

Odpovědět
lemur
lemur 24. 3. 2017

Dobrý recept. Musím zkusit.

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

2 922
testovaných produktů
86 710
registrovaných inspirativních žen
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.