Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

TerezaZlin
TerezaZlin
Vloženo 15. 8. 2016
Líbí se mi
15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
5 porcí
Ingredience
pórek
1 ks
klobáska
1 ks
vejce
3 ks
olej
dle potřeby ks
sůl, pepř, kmín, sezamové semínko
dle chuti ks

Závin na slano

TerezaZlin
TerezaZlin
Vloženo 15. 8. 2016
Líbí se mi
Závin na slano
15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
5 porcí
Ingredience
pórek
1 ks
klobáska
1 ks
vejce
3 ks
olej
dle potřeby ks
sůl, pepř, kmín, sezamové semínko
dle chuti ks

Závin na slano

Když se řekne závin, představíme si asi všichni klasický štrůdl s jablky, skořicí a rozinkami. To už je prostě klasika. Co to zkusit jinak? Třeba na slaný způsob? Závin se směsí z pórku, vejce a klobásky jsem zkusila jednou a od té doby ho připravuji celkem často. Řeknu vám, jak na něj.

1. Na trošce oleje osmažte nadrobno nakrájenou klobásku, po chvíli přidejte pórek a nakonec vejce. Směs osolte a opepřete, dle chuti. Tuto směs nechejte vychladnout, než ji budete dávat na listové těsto.

2. Na listové těsto (já mám nejraději předválené), naneste směs - postupujte jako při přípravě klasického štrůdlu.

3. Než budete dávat závin péct do trouby, potřete ho rozšlehaným vejcem a posypejte kmínem nebo sezamovými semínky, vypadá to hezky na oko

4. Pečte na pečícím papíru ve vyhřáté troubě na 210 stupňů asi 15 minut, záleží na troubě.

 

Dobrou chuť

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
5 porcí
Ingredience
pórek
1 ks
klobáska
1 ks
vejce
3 ks
olej
dle potřeby ks
sůl, pepř, kmín, sezamové semínko
dle chuti ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jasper
Jasper 25. 8. 2019

Tohle máme moc rádi

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 17. 8. 2018

zaujímavé

Odpovědět
lemur
lemur 12. 2. 2017

Vyzkouším.

Odpovědět
Ovace
Ovace 27. 11. 2016

Mňam

Odpovědět
Siraellen
Siraellen 22. 11. 2016

Vyzkoušíme

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

2 922
testovaných produktů
86 071
registrovaných inspirativních žen
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.