Zapekané zemiaky s mletým mäsom a bešamelom

Vytisknout recept

Predstavujem Vám náš dnešný obed 😀

.... a ďalšie obľúbené jedlo manžela 🙂

 
Suroviny:
zemiaky, 1kg mletého mäsa, cibuľa, olej, provensalske korenie, soľ, mleté čierne korenie
Bešamel: maslo, hladká múka, ¾ l mlieka, soľ, mleté čierne korenie
Postup:
Očistéme si zemiaky a pokrajame ich na hrubšie kolieska.
Mäso: Cibuľu pokrajeme na drobno a orestujeme ju na oleji. Pridáme mleté mäso a orestujeme ho. Pridáme soľ, mleté čierne korenie a trochu provensalského korenia. Podlejeme vodou a dusíme do mäkka.
Bešamel: V hrnci roztopíme maslo, pridáme hladkú múku a urobíme kašu. Postupne pridávame mlieko za stáleho miešania. Nakoniec osolíme a okoreníme.
Na spodok hlbšieho plechu rozotrieme trochu bešamelu a poukladáme zemiaky. Na zemiaky dáme polovicu mletého mäsa, ktoré pokvapkáme bešamelom. Znovu dáme vrstvu zemiakov, zbytok mletého mäsa a pokvapkáme bešamelom. Nakoniec dáme opäť vrstvu zemiakov a bešamel. Pečieme pri teplote 160°C cca 1 hodinu.
1kg - mleté mäso (bravčové alebo hovädzie)
1ks - cibuľa
ks - olej
ks - soľ
ks - mleté čierne korenie
ks - provensalske korenie
1 - 2g - zemiaky
ks - bešamel:
ks - maslo
ks - hladká múka
750ml - mlieko
ks - soľ
ks - mleté čierne korenie
příprava - 60
vaření - 60
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Monika Galgócziová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account