Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Nikool
Nikool
Vloženo 1. 1. 2017
Líbí se mi
15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
květak
1 ks
anglická slanina
125 g
vejce
6 ks
muškatový květ
dětská krupice
2 lžička
pažitka
maslo,strouhanka
na vymazaní ks

Zapečený květak

Nikool
Nikool
Vloženo 1. 1. 2017
Líbí se mi
Zapečený květak
15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
květak
1 ks
anglická slanina
125 g
vejce
6 ks
muškatový květ
dětská krupice
2 lžička
pažitka
maslo,strouhanka
na vymazaní ks

Zapečený květak

1. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Květák zbavíme košťálu, rozebereme na menší růžičky, omyjeme je a necháme okapat. Slaninu nakrájíme na kostičky a v míse promícháme s růžičkami květáku.

2. Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, urovnáme do ní květák se slaninou a přelijeme směsí rozšlehaných vajec s mlékem, solí, pepřem, muškát. květem, krupičkou a lžící pažitky. Pečeme asi 30 minut, dokud vejce nezpevní a květák nezměkne. Zapečený květák vyjmeme z trouby a podáváme posypané zbylou pažitkou.

 

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
květak
1 ks
anglická slanina
125 g
vejce
6 ks
muškatový květ
dětská krupice
2 lžička
pažitka
maslo,strouhanka
na vymazaní ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jankkas
Jankkas 16. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Duch
Duch 13. 5. 2020

klasika

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 10. 4. 2020

dobrota

Odpovědět
Jasper
Jasper 26. 8. 2019

Super. Také děláme

Odpovědět
lemur
lemur 4. 9. 2018

Dobrý recept. Vyzkouším.

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
96 050
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.