Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

konatovka
konatovka
Vloženo 25. 7. 2019
Líbí se mi
60 min.
Příprava
40 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
Mleté maso mix (maximálně 15 % tuku)
500 g
Květák
1 ks
sůl, pepř
Dle chuti ks
Česnek
2 velké stroužek
Vejce
2 ks
Provensálské koření
2 lžíce
Sýr (parmazán, nebo uzený) plátky nebo strouhaný
150 g

Zapečený květák s mletým masem

konatovka
konatovka
Vloženo 25. 7. 2019
Líbí se mi
Zapečený květák s mletým masem
60 min.
Příprava
40 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
Mleté maso mix (maximálně 15 % tuku)
500 g
Květák
1 ks
sůl, pepř
Dle chuti ks
Česnek
2 velké stroužek
Vejce
2 ks
Provensálské koření
2 lžíce
Sýr (parmazán, nebo uzený) plátky nebo strouhaný
150 g

Zapečený květák s mletým masem

Do mletého masa přidáme sůl, pepř a česnek, promícháme a dáme do pekáčku. Oblanžírovaný květák rozdělíme na růžičky a rozklademe na celou plochu masa, posypeme provensálským kořením (může se nahradit i jiným), zalijeme rozkvedlanými vejci. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme cca 40 minut při 180-200 °C, podle typu trouby. Po vypnutí posypeme sýrem a nechám ješte malou chvilku v troubě, sýr se dobře roztaje.

Podáváme s bramborem a také je to výborné studené. Já si tento pokrm dělám více s brokolicí, ale výborné je to i cuketou a dá se to v pekáčku i kombinovat. 

60 min.
Příprava
40 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
Mleté maso mix (maximálně 15 % tuku)
500 g
Květák
1 ks
sůl, pepř
Dle chuti ks
Česnek
2 velké stroužek
Vejce
2 ks
Provensálské koření
2 lžíce
Sýr (parmazán, nebo uzený) plátky nebo strouhaný
150 g

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Duch
Duch 19. 5. 2020

pěkný recept

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 11. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 21. 4. 2020

mňamka

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 17. 4. 2020

super

Odpovědět
Kahomar
Kahomar 8. 1. 2020

dobrota

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
91 126
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.