Zapečený květák s mletým masem

Vytisknout recept
Do mletého masa přidáme sůl, pepř a česnek, promícháme a dáme do pekáčku. Oblanžírovaný květák rozdělíme na růžičky a rozklademe na celou plochu masa, posypeme provensálským kořením (může se nahradit i jiným), zalijeme rozkvedlanými vejci. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme cca 40 minut při 180-200 °C, podle typu trouby. Po vypnutí posypeme sýrem a nechám ješte malou chvilku v troubě, sýr se dobře roztaje.
Podáváme s bramborem a také je to výborné studené. Já si tento pokrm dělám více s brokolicí, ale výborné je to i cuketou a dá se to v pekáčku i kombinovat. 
500g - Mleté maso mix (maximálně 15 % tuku)
1ks - Květák
Dle chutiks - sůl, pepř
2 velkéstroužek - Česnek
2ks - Vejce
2lžíce - Provensálské koření
150g - Sýr (parmazán, nebo uzený) plátky nebo strouhaný
příprava - 60
vaření - 40
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila HelenaSvatková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account