Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

grenadka
grenadka
Vloženo 13. 1. 2017
Líbí se mi
30 min.
Příprava
3 h min.
Vaření
4 - 6 porce
Ingredience
penne, fusilly...
500 g
paradajky
150 g
koreňová zelenina (mrkva, petržlen, zeler)
100 g
olivový olej
cibuľa menšia
1 ks
cesnak
3 - 4 stroužek
bobkový list
3 ks
guľôčky celého čierneho korenia
3 ks
guľôčky nového korenia
3 ks
mleté mäso
500 g
paradajkový pretlak
50 g
suché červené víno
200 ml
soľ
vývar slepačí, hovädzí
1 l
strúhaný syr

Zapečené cestoviny bolognese

grenadka
grenadka
Vloženo 13. 1. 2017
Líbí se mi
Zapečené cestoviny bolognese
30 min.
Příprava
3 h min.
Vaření
4 - 6 porce
Ingredience
penne, fusilly...
500 g
paradajky
150 g
koreňová zelenina (mrkva, petržlen, zeler)
100 g
olivový olej
cibuľa menšia
1 ks
cesnak
3 - 4 stroužek
bobkový list
3 ks
guľôčky celého čierneho korenia
3 ks
guľôčky nového korenia
3 ks
mleté mäso
500 g
paradajkový pretlak
50 g
suché červené víno
200 ml
soľ
vývar slepačí, hovädzí
1 l
strúhaný syr

Zapečené cestoviny bolognese

Naše obľúbené zapečené bolognese 

Omáčka bolognese: 

V hrnci rozohrejeme olivový olej a orestujeme nadrobno nakrájanú koreňovú zeleninu. Medzitým najemno nakrájame cibuľu a pridáme restovať k zelenine. Ďalej pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a restujeme.

Do plátna zabalíme divoké korenie (bobkový list, guľôčky celého čierneho korenia a nového korenia), trochu rozpučíme a zviažeme niťou.

K orestovanej zelenine pridáme mleté mäso, dôkladne premiešame a ďalej restujeme. Pridáme paradajkový pretlak a na väčšie kocky nakrájané olúpané paradajky.

Podlejeme červeným vínom a pridáme pripravený balíček s korením. Osolíme a varíme asi 5 – 8 minút, aby sa víno zredukovalo. Potom zmes podlejeme časťou vývaru. Za občasného miešania a podlievania vývarom varíme omáčku asi 2 hodiny. Na záver vyberieme balíček s korením.

Penne uvaríme do polomäkka, precedíme a zmiešame s omáčkou.

Cestoviny s omáčkou prelejeme do zapekacej misy a bohato posypeme strúhaným syrom.

Zapekáme pri teplote 180°C - 200°C asi 15 - 20  minút.

 

30 min.
Příprava
3 h min.
Vaření
4 - 6 porce
Ingredience
penne, fusilly...
500 g
paradajky
150 g
koreňová zelenina (mrkva, petržlen, zeler)
100 g
olivový olej
cibuľa menšia
1 ks
cesnak
3 - 4 stroužek
bobkový list
3 ks
guľôčky celého čierneho korenia
3 ks
guľôčky nového korenia
3 ks
mleté mäso
500 g
paradajkový pretlak
50 g
suché červené víno
200 ml
soľ
vývar slepačí, hovädzí
1 l
strúhaný syr

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jankkas
Jankkas 16. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Duch
Duch 14. 5. 2020

super

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 11. 4. 2020

skvělé

Odpovědět
Jasper
Jasper 28. 8. 2019

Klasika kterou milujeme

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 9. 8. 2018

hotová mňamka

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
92 474
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.